Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee

Toetsen overkill

Ik kijk er al een maand tegenop en deze week is het dan zover. Mijn stapel boeken ligt klaar en ik sluit me op in mijn kamer. De enige andere ruimte die ik deze week te zien krijg is het klaslokaal.

Juist, de hel is begonnen: toetsweek!

Confrontatie
Ik moet in totaal zeven toetsen leren en daar ben ik me heel erg bewust van. Het kan ook niet anders: ik word van alle kanten geconfronteerd met de toetsweek. Niet alleen op school, maar ook door mijn vriendinnen en zelfs bij mij thuis!

Economische vergelijkingen en Franse uitspraken
Mijn vriendinnen en ik zitten sinds vorige week te stressen. Elk vrij uurtje dat we hebben, pakken we onze boeken er bij om ons door economische vergelijkingen, Franse uitspraken of aardrijkskundige feiten te werken.
Mijn beltegoed gaat razendsnel doorheen omdat we voortdurend sms'jes sturen dat we er geen zin meer in hebben. Op msn is niemand te bekennen. Iedereen zit met zijn hoofd in de boeken, ver verwijderd van het leuke, sociale leven.

Samen thuis, dezelfde toetsen
Bij mij thuis is het ook een stille bedoening. Mijn broer zit net als ik in 4 havo en dus werken we ons alletwee door de stof. Wel handig om zo dichtbij iemand te hebben waar ik mee kan overleggen, maar leuker wordt het er thuis niet op...

Morgen ga ik mijn eerste, twee proefwerken tegemoet. Het beangstigende economie en het gelukkig, makkelijke Frans. En daarna? Ga ik met een snelvaart naar huis om weer verder te blokken. Wat zal ik blij zijn als het weer weekend is...

Gepubliceerd op 6 oktober 2008