Studie, maar eerst ontspanning!

Studie, maar eerst ontspanning!

Door

Het einde van het schooljaar komt steeds dichterbij. Na de kerstvakantie was het twee keer knipperen en één zucht, en nu staat de zomer voor de deur. Gisteren ben ik naar The Number 23 geweest. Een film met Jim Carrey in de hoofdrol. Het leek me eerst wel vreemd, zo'n bekende komiek in een thriller, maar het bleek uiteindelijk best mee te vallen...

Voordat ik jullie ga vertellen hoe de film was, eerst school. Daar zit ik op het moment mee. De eindexamens schijnen moeilijk te zijn. Ik zie haast dagelijks wel eindexamenkandidaten puffen, kreunen en steunen. De meesten kijken er dan ook bij alsof ze het niet gaan halen. Nou ja, namens mij nog steeds het beste, ik hoop dat jullie het allemaal gaan halen! Ik ben er bijna bang voor mijn examens.
Het is wel vreemd dat veel mensen van mijn school aan een nieuw stuk van hun leven gaan beginnen. Het beruchte studentenleven. Ik weet zelf nog absoluut niet wat voor een studie bij me zou passen. Iemand suggesties?
Hoe dan ook, gisteravond hoefde ik er niet aan te denken. Ik ben heel de middag in de stad geweest, lekker patat gegeten en daarna de film. Voor de mensen die hem nog niet gezien hebben, ik zal hier echt niks nieuws vertellen. Hij is echt veel leuker als je hem zelf ziet.
De hoofdpersoon (Carrey) vindt zijn leven niet zo interessant meer, tot hij van zijn vrouw een oud boekje krijgt. In dat boekje staat dat alles te herleiden is naar het nummer 23. Bijvoorbeeld elf september 2001, de dag dat de Twin Towers instortten. De hele film draait dus om nummer 23 en als je de zaal eenmaal uitkomt, dan ga je overal het nummer 23 in zien. Best freaky, maar zeker aan te raden!

Gepubliceerd op 26 mei 2007
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie