WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

School te koop?

Door Margo

Een originele, spectaculaire examenstunt waar brugklassers het jaren later nóg over hebben. Dat is de bedoeling.

Op het St. Oelbert gymnasium in Oosterhout waren de voortekenen goed. Een week voor de grote dag zetten ze hun school te koop en haalden daarmee zelfs de krant.

Op de dag zelf ging ik even op bezoek. Wat is er van geworden?


Te koop
De leerlingen waren de school waarschijnlijk zat en hebben besloten hem te koop te zetten, rond de school waren 'te koop' borden te zien en er zouden zelfs enkele bieders geweest zijn.
Op 17 april was het dan echt zover, de examenleerlingen hadden hun tentjes naast de school neergezet en bleven hier slapen. De school was opgekocht door de kampeerders en de rest van de dag werd er gestept, gebadmintond en ook de waterpistolen werden tevoorschijn gehaald. Leraren en leerlingen mochten een parcours afleggen en waterballonnen werden heen en weer gegooid. Maar wat vonden de leerlingen van de examenstunt?

"Leuk bedacht, met de camping en de te koop borden maar het was niet zo goed uitgewerkt dat was wel jammer"

"Ik vond het een redelijk geslaagde examenstunt, de waterballonnen waren leuk maar sommigen dingen konden ze gewoon beter niet doen want dat had er niet veel mee te maken, zoals de parcours enzo"

"Toen we op school aankwamen was het echt heel leuk, maar daarna werd het een beetje saai en hetzelfde als vorig jaar. Niet echt spectaculair jammer genoeg"

Misschien moeten ze volgend jaar de school maar echt verkopen.

Gepubliceerd op 21 april 2009