Nieuwe sport: school hacken!

Door Scholieren.com

Dat de ov-chipkaart werd gekraakt was vorige week al big news. Maar nu blijken ook de schoolcomputers makkelijk te hacken te zijn. Vooral vwo'ers vinden het een sport om door te dringen in het systeem. Privégegevens van leraren opzoeken, de proefwerken voor volgende week uitprinten en even cijfers veranderen bij de administratie. Hartstikke handig natuurlijk! Zelf aan de slag? Lees snel verder

Voordat je je gemiddeld omhoog gaat krikken, kun je alvast oefenen met andere hackacties. Op internet zijn handige tips te vinden om het hacken onder de knie te krijgen. Zo kun je Google behoorlijk voor de gek houden en 'limited user rights' omzeilen. Ook kun je je alvast inlezen met hackliteratuur.

Dan het grote werk. Lees je goed in op fora, houd je leraar in de gaten en heb vooral geduld. Weet waar je naartoe wilt werken en ga ervoor. Maar onthou, als je wordt gepakt, verdwijn je wel een jaar in de bak ;).

Gepubliceerd op 20 januari 2008
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS