Mijn appels en ik

Kaasbroodjes, minipizza's, kaneelbroodjes, frikandellen. Aan eten geen gebrek. Elke pauze staat er weer een grote rij te dringen voor de kassa van de schoolkantine, want zeg nou eerlijk, al die snacks zijn net een tikkie lekkerder dan het broodje kaas dat je moeder vanochtend voor je heeft gemaakt.

>> Lees verder

Snacktijd
Wat neem jij? Hoor ik naast me. Het is kwart voor tien 's ochtends en de meeste 'schoolgenoten' maken hun weg naar de kantine. De portemonnees worden getrokken en de keuze wordt gemaakt. Over het algemeen zijn het de kaasbroodjes die over de toonbank gaan op mijn school. Maar ook de minipizza's zijn favoriet. Soms hoor je een enkeling om een appel of een broodje gezond vragen, maar dat zijn uitzonderingen.

Gek?
Ik ben ook elke pauze weer van de partij, maar niet voor het kaasbroodje. Ik heb een andere verslaving: appels. Het is apart; verslaafd zijn aan appels dat weet ik zelf ook wel, maar toch sta ik elke pauze weer in de rij om een appeltje van 60 cent te kopen. Naast mij zie ik mensen afhaken omdat hen verteld is dat hun keuze is uitverkocht maar dit zou bij mij niet snel gebeuren.

'Wat heb je gekocht?' vroegen m'n vriendinnen vroeger nog nieuwsgierig. Ik hield trots mijn appel omhoog, waarna de gezichten betrokken. 'Een appel?' werd er vol afschuw geroepen. Maar nu, na een jaar of drie, wordt er niet meer raar opgekeken van mijn appelverslaving en zijn mijn appels en ik geaccepteerd. Gelukkig... :).

En jij?
Wat vind jij? Neem jij liever broodjes, Liga's of iets anders mee naar school of is jou tas 's ochtends niet gevuld met eten maar met geld, zodat je in de pauze iets lekkers kunt kopen?

Gepubliceerd op 10 september 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!