Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Katie's Keuze

Katie's Keuze

Door

Toen ik het boek Katie's Keuze van Luisa Plaja in handen kreeg: twijfelde ik een beetje, de flitsende kaft en roze kleuren sprongen me tegemoet. Omdat ik natuurlijk toch te nieuwsgierig was, las ik het, en zonder spijt!

Katie's Keuze is inderdaad een flitsend boek, over hoe een doodgewoon leventje ruw verstoord wordt op een all american high school. En een gespleten persoonlijkheid.

All American, baby!
Het verhaal begint als Katie vanuit een suf gehucht uit Engeland verhuist naar Boston. Vol goede moed begint ze aan haar eerste schooldag. Ze valt gelijk op door haar Britse accent, maar dat weerhoudt haar niet om vriendinnen te worden met het populaire clubje van de school. Wanneer ze op haar eerste feestje tijdens een zoenspelletje zoent met Jake, dé hottie van de school, beginnen de problemen pas echt. Coole Katie is vanaf dat moment het vriendinnetje van Jake, en Nerdy Kate wil niks meer van hem weten.

Verwarrend?
Vanaf het moment dat Katie zoent met Jake gaat het verhaal in 2 lijnen verder. Het zit erg goed in elkaar, de stukken van Coole Katie en Nerdy Kate vallen verassend goed samen. De lijnen lopen helemaal uiteen, van een Katie die de nieuwe leidster word van het coole groepje, tot een Katie die met de idioten van de school omgaat. De stukken Cool en Nerdy wisselen elkaar steeds sneller af, totdat het op het eind om de regel verspringt. Dan komen de Katie's weer samen...

Waarom dit boek?
Kom op, welk meisje houdt er nou niet van High School liefdesverhalen? Het is erg herkenbaar, omdat je ziet hoe kwetsbaar zelfs de populairste meiden zijn. Tot op het eind word je in spanning gehouden of het nog wel goed komt met Katie en of ze echt haar plekje vind in Amerika. Natuurlijk wéét je dat het een happy end is, maar dat maakt het niet minder de moeite waard. Katie's Keuze is een heerlijk boek voor die druilerige herfstdagen waar we toch niet aan ontkomen, een boek om lekker mee weg te kruipen op de bank. Kortom, een lekker meidenboek. Lezen dus!

Gepubliceerd op 16 september 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie