Jij & jouw talent coach

Jij & jouw talent coach

Door

Best moeilijk, een studie kiezen. Daarom is er vandaag een nieuw idee gelanceerd: de talent coach. Zo'n coach begeleidt je om jouw specifieke talenten en interesses te ontwikkelen. Wat vind je leuk, wat kun je?

Zo'n coach gaat een paar jaar mee en zal dan ook elk jaar kijken of je je al verder ontwikkeld hebt. Hij zal er verder voor zorgen dat je bij bedrijven kunt checken of het écht leuk is om daar te werken en misschien kun je al een weekje college volgen bij jouw favoriete studie.

Het is een idee van de Nationale Denktank die dit jaar keek naar alle problemen in het onderwijs. Door talent coaches in te schakelen, wil de denktank zorgen dat scholieren een betere studiekeuze maken en niet onnodig tijd (en geld!!) verliezen doordat ze aan verschillende studies beginnen.

Nog een ideetje: zomerscholen om bijna-blijven-zitters bij te spijkeren en de toppers meer uitdaging te bieden.

Gepubliceerd op 18 december 2007
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie