Internationaal kerstshoppen

Zin om kerstcadeautjes te kopen, een oud & nieuw-outfit te scoren of 2007 cultureel af te sluiten? Vergeet je Dorpsstraat of plaatselijke winkelcentrum: echt shoppen en sightseën doe je net over de grens. Vriendinnetje Merel en ik zochten uit welke leuke steden er praktisch om de hoek liggen. Shop till you drop & enjoy!

Brussel: Stad van de wafels en Manneke Pis
Binnen 2,5 uur treinen vanaf Utrecht sta je midden in het bestuurscentrum van Europa: zelfs onze machtige Jan-Peter verblijft hier regelmatig met zijn EU-vriendjes. Wie naar Brussel gaat, kan niet huiswaarts keren zonder Manneke Pis gezien te hebben en een paar Belgische wafels met chocoladesaus te eten. Qua shoppen is Brussel wat minder: voor de Zara, Mango en H&M hoef je geen 40 euro voor een treinretour neer te tellen!

Antwerpen: Shopwalhalla
De echte shopaholics slagen in Antwerpen wel voor hun feestoutfits: afhankelijk van je budget kun je hier urenlang winkelen zonder uitgekeken te raken. De koopjesjagers gaan naar Maasmechelen Village, de 'Batavia Stad' van onze zuiderburen. Als de bodem van je portemonnee nog niet in zicht is, kan je altijd nog een bliksembezoekje brengen aan een van de vele diamantairs die de stad rijk is. Ideaal voor een leuke ring of matchend kettinkje. Want tja, die kerstoutfit mag best een beetje glitteren en glinsteren toch?

Londen: toerisme ten top
Degene die z'n familie dit jaar eens wilt verrassen met originele kerstcadeautjes, moet een paar dagen naar Londen gaan. Boek een goedkoop weekendje weg: vrijdag kun je 's avonds helemaal los gaan in één van de vele discotheken. 's Zaterdags kun je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat je bankrekening plunderen en de volgende dag moet je een bezoekje brengen aan Buckingham Palace of de Big Ben. Of blijf wat langer, en vier New Year's Eve temidden van alle uitbundige Britten...

Parijs: romantisch!
Iedereen die z'n lover een échte verrassing onder de boom wil bezorgen, moet eens op parijs.nl kijken: geen enkel kerstcadeautje is gaver dan een weekendje Parijs! Samen haute couture passen, schoenen kopen op de Rue de la Inprononcable of zoenen onder de Eiffeltoren... Wie wil dat nou niet? Beetje balen dat zo'n gulle Kerstman of -vrouw wel erg diep in de buidel moet tasten: in de maand december kost zelfs het goedkoopste Franse hotel het dubbele van wat je in Nederland zou betalen. Hmm, toch maar een middagje Kalverstraat dan?

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info