''Ik hou van je'' meest gelogen woorden.

Door Charlot

De zin ''ik hou van je'' is het meest gelogen, volgens het tijdschrift Cosmopolitan. Is dit waar? Zullen de belangrijke woorden ''ik hou van je'' echt de meest gelogen woorden zijn? En, in godsnaam, hoe kun je deze woorden liegen?

Mensen schrijven de afkorting ''hvj'' overal onder. Onder smsjes, krabbels, e-mails, kaarten en ga zo maar verder. Amerikanen sluiten zelfs elk telefoongesprek af met ''I love you''.

Maar deze woorden, ze zijn toch belangrijk? Het zijn bijna de belangrijkste woorden die een mens wil horen. Waarom gebruiken we die afkorting dan? En waarom zijn deze woorden het meest gelogen?

En, wanneer hou je eigenlijk genoeg van iemand om het te zeggen? Toch niet na een relatie van een paar dagen? Ikzelf zie eng vaak onder krabbels, in msn-namen of wat dan ook, staan 'Ik hou van je, ik wil je nooit meer kwijt'. Terwijl die verkering nauwelijks een paar dagen aan is. En het erge is, die woorden worden een paar weken later vervangen door 'fuck you'.

Misschien is het iets van ons 'de jeugd van tegenwoordig' of misschien blaas ik deze woorden wel heel erg op. Maar, zeg nou zelf. Jij zou toch ook niet willen dat je 'after the break-up' erachter komt dat je vriendje/vriendinnetje al die tijd tegen je heeft gelogen? En jij wil zelf toch ook niet liegen tegen iemand van wie je houdt? En dan bedoel ik, van wie je echt houdt.

Please, mensen denk voortaan na voordat je iets zegt of schrijft. En zorg ervoor dat de volgende keer de meest gelogen woorden worden ''ik ben er over vijf minuten''. Want deze woorden stonden op nummer drie in de top 3-meest gelogen'. Heel wat minder betekenisvolle woorden, en heel wat minder pijnlijk om te weten dat dit het meest gelogen is. Bespaar jezelf al die pijn en moeite. En ruzie, want we weten allemaal. Als je erachter komt dat iemand heeft gelogen door te zeggen dat hij van je houdt, is diegene nog lang niet jarig...

Gepubliceerd op 8 februari 2009
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur