Huisje, boompje, baby?

Huisje, boompje, baby?

Door

Geloof het of niet: jongeren willen tegenwoordig steeds vroeger settelen, trouwen en kinderen krijgen. Maar ja, in een wereld waarin zelfs Jamie Lynn Spears (inderdaad, het zusje van) op haar zestiende zwanger raakt, is het misschien wel handig om te weten waar je aan begint. Vier koppels van onder de 21 jaar doen mee aan BNN’s experiment Baby Te Huur: drie weken lang moeten de wannabe-ouders poepluiers verschonen, fruithapjes voeren en ruziemaken met een onredelijke puber. Of dit lukt?

Vorige week zondag was de eerste aflevering: de stellen richtten hun woningen in, deden boodschappen en moesten schoonmaken. Helaas kreeg het lesbische punkkoppel Shirley en Jenneken (beiden 17) al snel ruzie om de afwas: hun relatie is inmiddels verleden tijd en de dames hebben het programma verlaten. In de tweede afevering leren de steletje puffen en persen en arriveren de baby's...

De eerste resultaten zijn al bekend: “Ik heb nu al fucking respect voor mijn moeder gekregen!”, riep Rob (20) al halverwege de tweede dag. Dat belooft wat… De komende afleveringen worden de tieners zwanger en moeten ze in sneltreinvaart een baby, een peuter (“ik ben twee, dus ik zeg néé!”) , een achtjarig schoolkind en een puisterige puberzoon op gaan voeden. Of dit lukt? Ik betwijfel het. Voorlopig zit ik elke zondag voor de buis!

Baby te huur, elke zondagavond 21.20 uur bij BNN op Nederland 3

Gepubliceerd op 28 januari 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie