WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Hoe overleef ik-de film

Door Charlot

Na lang wachten kunnen we eindelijk gaan genieten van de <a href="http://youtube.com/watch?v=xZm4s_3nI24">verfilming</a> van de "hoe overleef ik"-verhalen geschreven door Francine Oomen. Met zo'n bestseller is het vast heel moeilijk om aan de hoge verwachtingen van de fans te voldoen. 

Maar wat zit 'ie goed in elkaar! Ondanks dat ik me Rosa en haar wereld bij het lezen van het boek heel anders had voorgesteld, was ik helemaal onder de indruk van deze film. De hoofdpersonen:<a href="http://www.kidsplanet.nl/upload_mm/3/8/8/1836955547_1999998506_jolijn200.jpg">Jolijn van de Wiel (Rosa)</a>,  <a href="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/Jade_Olieberg_en_Jolijn_van_de_Wiel.JPG/763px-Jade_Olieberg_en_Jolijn_van_de_Wiel.JPG">Jade Olieberg (Esther)</a> en <a href="http://hyves.nl/index.php?l1=ut&l2=photo&l3=show&media_id=236061202&media_secret=v4P5">Mees Peijnenburg (Neuz)</a> spelen zo goed dat de film van het begin tot het eind blijft boeien.  

De film is vooral gebaseerd op "Hoe overleef ik mezelf", waarin de 14-jarige Rosa van Dijk moet verhuizen van Brabant naar Groningen. Ze gaat met haar moeder en stiefbroertje bij haar stiefvader wonen. Je ziet hoe Rosa moet dealen met pesterijen op haar nieuwe school, haar stiefvader 'Apenbil' en de standaardproblemen van een 14-jarig meisje.   

De film is zeker een aanrader en als het aan mij ligt mogen de volgende "Hoe Overleef Ik..." boeken ook snel verfilmd worden!

Gepubliceerd op 1 juli 2008
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS