Hersenen jongens uitgeput door mooi meisje

Door redactie

Als je als jongen een gesprek voert met een meisje dat je erg mooi vindt, vergt dat nogal wat van je hersenen. Je wil indruk maken en gaat letten op alles wat jij zegt, wat zij zegt en hoe je overkomt. Kost veel denkwerk. Gevolg: je hersenspier raakt uitgeput en vlak daarna maak je je schoolwerk slechter.

Dat blijkt uit een onderzoek van sociaal psycholoog Johan Karremans van de Radboud Universiteit Nijmegen. Mogelijk is dit een verklaring waarom jongens op de middelbare school gemiddeld slechter presteren dan meisjes.

Tip voor de jongens: negeer mooie meisjes als je een moeilijke repetitie moet maken. En de meisjes hebben hier volgens de onderzoeker geen last van! (Meer? Kennislink)

Gepubliceerd op 10 juni 2009
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS