Hekel aan kaften!

Een tijdje geleden kon je hier supergave boekenkaften winnen. We kregen veel, héél veel reacties. Wat blijkt: bijna niemand vindt kaften leuk. Ook moeders gingen meedoen aan de prijsvraag om maar onder het gekaft van de zoons & dochters uit te komen...

Wat vind jij van kaften? Klik hier voor een selectie uit de reacties.

Saai!
Het ergste aan kaften: het is saai en zo ontzettend veel werk. Vrijwel niemand heeft er zin in. "Ik heb een hekel aan kaften omdat het saai en geestdodend werk is, bah." Sommigen weten niet hoe ze alles aan elkaar moeten plakken. Het zit scheef, te strak of de lijm zit overal: "Alles zit onder behalve mijn boeken." En de mensen die niet lijmen hebben een hekel aan de irritante plakbandrollen. 

Moeders
"Omdat mijn moeder me dan op mijn vingers zit te kijken, en alleen maar commentaar heeft," zegt een jongen die het kaften maar helemaal op heeft gegeven. Sommige moeders weten eigenlijk ook niet hoe ze moeten kaften. "Ik kan het niet en mijn moeder is nog slechter, dus daarom hebben we een hekel aan kaften."

Rotklus?
Is het nou echt zo'n rotklus? Misschien valt het wel mee en ben je in een half uurtje klaar. Maar één iemand legt wel heel goed uit waarom het zo stom is dat kaften: " Het doet me denken aan weer een lang schooljaar in de schoolbanken." Tsja, als je boeken zijn gekaft, is het schooljaar officieel begonnen!

Toch zelf kaften? Hier vind je een minicursus.

Gepubliceerd op 4 september 2008