Jongeren met messen

Er komen veel berichten in het nieuws over jongeren die betrokken zijn bij steekincidenten. Wat merken jullie van het messenbezit onder jongeren? Vul onze (anonieme) vragenlijst in! Duurt maar 2 minuten.

Games: The Simpsons

Door Scholieren.com

De gele familie uit Springfield is geen vreemde in de gameswereld. Sommige spellen waren best aardig (Hit & Run) tot best slecht (Road Rage) tot frustrerend moeilijk (The Simpsons op de goeie, ouwe NES).

The Simpsons is een platformer en het eerste wat opvalt zijn de opvallende beelden die het spel tevoorschijn tovert. Het is 3D, maar ziet er toch echt Simpsons uit.

De plot is simpel. The Simpsons komen erachter dat ze in een computerspelletje zitten en jij mag ze in een aantal spelparodieën besturen. Zo heet het ene level ‘Medal of Homer’ en een ander ‘Grand Theft Scratchy’. In de verschillende levels mag je elke keer twee verschillende familieleden besturen. Best leuk allemaal, denk je. De camera volgt de karakters vaak niet goed en de besturing is soms zo stroef dat je keer op keer bezig bent met een bepaalde sprong en je je Wiimote bijna uit frustratie tegen je plasmascherm aanmikt. En dat maakt het uiteindelijk zo jammer. Het spel is oprecht grappig en straalt die typische Simpsons sfeer prima uit. De gameplay is af en toe echter zo frustrerend dat het vaak niet leuk spelen is. Een gemiste kans voor EA. Wéér een middelmatig Simpsons spel.

In essentie is The Simpsons op alle consoles vrijwel hetzelfde. De Wii heeft als extra de motion controls, maar die zul je niet missen als je ze niet hebt. Op de PS3 en de Xbox ziet het spel er aanmerkelijk mooier uit, dus probeer die versie te pakken te krijgen.

Gepubliceerd op 9 december 2007
ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst: