Ergernissen bij ons op school

Ergernissen op school: ik vind dat je eigenlijk gewoon niet te veel moet zeuren. Bekijk het eens positief.

Maar toen mij gevraagd werd naar aanleiding van de Scholieren.com-ergernissen-enquête (zie hier) bij mij op school eens rond te vragen, bleken mijn schoolgenoten genoeg te klagen te hebben.

Preken maakt het erger
Als je moeilijk uit je bed kan komen, is het natuurlijk wel eens zo dat je iets te laat op school komt. Kan gebeuren. Dan kom je het gebouw binnen en wil je vlug naar je les toe, staat er iemand binnen die je eerst een preek geeft! Vervolgens moet je ook nog je leerlingenpasje inleveren bij de conciërge.. waardoor je alleen maar later in de les komt. Belangrijke stof mist. Je repetities niet haalt. Blijft zitten. Eindigt in de goot. Omdat school zo moeilijk doet.

Te veel
Ergernis numero twee. Iedere docent denkt dat zijn of haar vak het belangrijkste vak is, neemt het uiterst serieus en geeft vervolgens heel veel huiswerk op.. maar dat doen ze allemaal! En dan heb je dus zeven / acht keer veel te veel huiswerk. Dat betekent: niet te doen! Docenten mogen best wel een beetje hun huiswerk en repetitieplanning met elkaar afstemmen voordat ze ons richting burnout werken.
 
Zinloos
Los de derdos ergernos. Veel vakken zijn zinloos! Je hebt een profielkeuze gemaakt, een bepaalde vervolgopleiding voor ogen en dan moet je alsnog allerlei dingen doen die je daar voor nodig hebt. Op het vwo heb je zelfs een extra taal, ondanks je natuurprofiel. En een laatste ergernis als toegift: niet alle leraren zijn altijd even up-to-date, soms kennen leerlingen de stof beter.

Maar goed, dat zijn de ergernissen. Eigenlijk heb ik het zo slecht nog niet.

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Ga jij volgend jaar studeren?

Check dan de speciale sjaars-artikelen op Studenten.com en Studententijd de podcast. Voor de beste voorbereiding op je nieuwe leven.

Naar Studenten.com