Een ongelukkige kerst gewenst!

Een ongelukkige kerst gewenst!

Door

De afgelopen jaren is er een hoop geconverseerd over het wel- of niet sturen van kerstkaarten. Het ging om kerstkaarten waar ’prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ al opgeprint stond, en waar je zelf je naam nog in moest zetten. ‘Wat een onzin, en wat een geldverspilling’ was dan godzijdank ook de conclusie van de meeste mensen. ‘We sturen alleen nog een kaart terug, als we er één krijgen, en uiteindelijk moet het dan ophouden met de kerstkaarten.’

Eindelijk een eind aan de onzin, eindelijk rust. Ik was blij. Maar nu. Mijn inbox zit dagelijks overvol met ‘prettige kerstdagen’ e-mails van mensen die voor de handigheid maar het mailtje naar hun hele msn-lijst sturen. De hyvers kunnen er ook wat van, vaak hebben ze nog niet eens de moeite genomen om hun spel- en typfouten te corrigeren: ‘Pretige kerstdagen en een gelukkig neiwujaar’, en sturen vervolgens het mailtje naar al hun 'vriendjes'. En dan zijn er nog de DOORSTUURSMSJES als spam op mijn telefoon. Vooral heel aangenaam als ik mijn telefoon ben vergeten uit te zetten tijdens een toets. Ook grote bedrijven moeten ophouden met mailtjes sturen: ze kennen me niet eens. Lieve mensen, laten we voortaan alleen kaartjes, e-mailtjes en smsjes sturen als je iemand géén prettige kerst en nieuwjaar wenst. Want dat wens je hoop ik niemand. Zo besparen we een hoop mensen stress en irritaties.

Gepubliceerd op 23 december 2007
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie