Economische crisis? Waar?

Economische crisis? Waar?

Door

Het gaat niet zo goed met de Nederlandse effectenbeurs. Het gaat immers al een tijdje niet zo goed met de Amerikaanse koersen. Dus hebben de mensen minder geld te besteden en neemt het consumentenvertrouwen af. Dat is tenminste wat er in de media gezegd wordt.

Ondertussen koop ik nog evenveel broodjes geitenkaas op het station, besteed meer geld dan ooit aan Sinterklaas- en kerstcadeaus en koop per maand niet minder kleding om geld te besparen. Waar is die economische crisis dan?

Ik verdien met mijn bijbaantje als postbode nog altijd even veel, ik heb nog nergens in winkels een hyperinflatie van Zimbabwaanse proporties opgemerkt en als ik de Kalverstraat op zondagmiddag mag geloven, is er nog genoeg consumentenvertrouwen.

Nu is het wel zo dat Balkenende pas nét heeft aangekondigd dat er in Nederland een recessie aan zit te komen. Op de lange termijn dan. Als die recessie echter net zo heftig is als de huidige crisis, dan zie ik die niet angstig tegemoet!

Jullie wel?

Gepubliceerd op 9 december 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie