De raarste klachten van 2009

Door redactie

De eindexamens van 2009 zijn voorbij!

Dus de drukste periode van het jaar voor het LAKS ook. Dit jaar deed Mara Soekarjo (16) de coördinatie van de examenklachtenlijn. En zij maakte een selectie van de raarste / leukste klachten van dit jaar.

Bijvoorbeeld: "Leerlingen in Leiden hadden erge last van de duiven die tijdens hun examen door de gymzaal vlogen: de docenten hadden de ramen opengezet vanwege het warme weer."

Van schaatsbaan tot belsysteem
- In Breda hadden leerlingen die hun examen maakten in een gehuurde gymzaal eerst last van een aerobicsles en de volgende dag van lawaai van de ernaast gelegen schaatsbaan.

- Een leerlinge uit Nijmegen vond haar surveillant zo knap dat ze steeds afgeleid werd tijdens het maken van haar examen.

- Een jongen uit Bilthoven kon een vragen bij tekst over homoseksualiteit uit zijn examen Engels niet beantwoorden, omdat hij streng christelijk is en de tekst zeer afstotelijk vond.

- Het havo-examen economie was dit jaar zo moeilijk dat het LAKS twee klachten binnenkreeg over rekenmachines die vastliepen bij het maken van berekeningen.

- Het LAKS ontving diverse klachten over onwelriekende docenten. Sommige leraren stonken zo dat examenkandidaten werden afgeleid door hun lichaamsgeur.

- Leerlingen van een school uit Drachten hadden last van de schoolbel die 50 minuten bleef afgaan: zelfs na een telefoontje van het LAKS wilde de school de bel nog steeds niet uitzetten, omdat het om een nieuw belsysteem ging.

Zelf klachten, of van anderen iets opvallends gehoord? Zet ze in de reacties!

Gepubliceerd op 2 juni 2009
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS