De Noordse oorlog en de raarste klachten

De Noordse oorlog en de raarste klachten

Door

Goed nieuws voor VWO'ers die hun examen geschiedenis hebben gedaan: de vraag over de 'Noordse oorlog' wordt sowieso goed gerekend. Het LAKS kreeg veel klachten, want dit was toch meer achtergrondinfo die je niet zo snel op je examen zou krijgen?
Daar was het CEVO het wel mee eens. Weer een zeker puntje erbij.
De vraag er nog eens bijpakken? Dat kan hier.

Soms, als je hoort van een klacht die bij het LAKS is binnengekomen, krabbel je je op je achterhoofd en denk je: asjemenou? Een selectie van de raarste klachten tot nu toe. Over bejaardendisco's en motorzagen.

1. Vanuit een school in Amsterdam kwam om klacht omdat het bejaardentehuis tijdens de examens een bejaardendisco aan het houden was. Oops!
2. In de examenzaal op een school in Drachten ging ieder uur de schoolbel af. De school kon het net nieuw geïnstalleerde belsysteem niet plaatselijk uitzetten. Om de hele school zonder bel te laten functioneren, ging de directie te ver. Ondanks aandringen van het LAKS.
3. De klokken in de examenzaal op een school in Nijmegen liepen niet gelijk.. er ontstond nogal wat verwarring toen het einde van de tijd nabij kwam: want elke klok gaf iets anders aan.
4. Naast de examens op een school in Utrecht begonnen ze met een forse motorzaag de bomen om te zagen.
5. In Hoorn vielen de computers uit tijdens HAVO-examen kunst. Systeembeheerders moesten tijdens de examens de boel komen reanimeren.
6. En als laatste: woensdag kwam er een klacht binnen van een kandidaat die afgeleid werd door een surveillant. Die had zich te sexy gekleed en dat leidde hem af van de vragen.

Jij nog iets raars of vervelends meegemaakt? Of verdient je school applaus?

Gepubliceerd op 20 mei 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie