Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens...de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jullie ermee omgaan en wat jullie vinden van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek!

Doe mee

De nieuwe presentator van Puberruil XL: Ajouad el Miloudi

Morgen start weer een nieuwe serie Puberruil XL. In dit programma ruilen pubers vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school. Natuurlijk worden ze in een totaal andere leefomgeving geplaatst. Ajouad el Miloudi (21) presenteert deze serie: “Het is wel echt een uitdaging!”

En hier lees je het interview!

Met wie zou je absoluut niet willen ruilen?
"Met jou! Nee grapje, ik zou het echt niet weten. Ik ben heel erg nieuwsgierig, dus ik zou wel met iedereen een paar dagen willen ruilen. Bijvoorbeld met iemand die heel sportief is of die de hele dag tikkertje speelt, hehe." En een modetutje? "Ja, zelf met een modetutje. Lijkt me juist leuk, dan weet ik na die paar dagen meteen alles over make-up."

Je zit nu midden in de opnames, wat vond je het indrukwekkendste tot nu toe?
"Nou, we hebben een ruil gehad met Tess, een meisje van Vlieland. Er is daar dus helemaal geen reet te doen. Je kunt niet even gaan shoppen, er is serieus maar één kledingwinkel. En er is geen bioscoop, je kunt niet uitgaan..." Dat is dus een ruil die je niet zou willen doen? "Jawel, voor vijf dagen, maar ik zou daar niet langer dan een week kunnen zitten."

Hoe ben je eigenlijk bij Puberruil XL terecht gekomen?
“Ja, het ging allemaal heel onverwacht. Ik presenteer al een tijdje het kinderprogramma Basta en draai als dj in verschillende clubs. Via via werd ik door de KRO gevraagd om bij Goedemorgen Nederland het muzieknieuws te doen en nu dus Puberruil XL.”

Als je echt moet kiezen: presentator of dj
“Ik heb nu wel echt de ambitie om door te gaan als presentator. Ik draai nog wel, maar alleen echt leuke en grote feesten. Je kunt die twee banen natuurlijk echt niet combineren. Ik had een keer op donderdagavond een ontzettend gave gig, maar op vrijdagochtend om 09.00u moest ik naar een redactievergadering. Nou, dat doe je maar 1 keer…”

Maar, waar ben je beter in: overdag of ’s nachts werken?
“Ik heb geen ochtendhumeur, maar moet er ’s ochtends wel even inkomen. Mensen moeten dan niet te veel tegen me praten. Maar ’s middags en ’s avonds ratel ik wel door. Dan vragen mensen vaak of ik mijn mond even wil houden." En dat doe je dan? " Ja…twee minuten!”

Puberruil XL, dinsdag 20.25 uur bij de KRO op Nederland 3

Gepubliceerd op 24 augustus 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!