De Lama's houden op met spugen

De kogel is door de kerk: er komt geen nieuw seizoen meer van het BNN-programma De Lama’s. Jeroen, Tijl, Ruben en andere Ruben hebben besloten het bijltje erbij neer te gooien en op het hoogtepunt te stoppen met hun Lama-carriere. Wat? Geen Lama’s meer? Wat moet ik dan doen op mijn vrijdagavond? Lees verder!

Lama-wisselingen
In 2004 begon BNN voorzichtig met het uitzenden van een theatersport-show: vier jonge caberatiers zorgden ervoor dat deze ‘geitewollensokken’-hobby tot hippe kunst verheven werd. Sara Kroos en Arie Koomen vertrokken na een paar jaar en ook Ad-Just Bouwman, de winnaar van de Lama-zoektocht, hield het niet lang vol. Al deze castwisselingen mochten de pret niet drukken: nog steeds wordt elke uitzending door ruim een miljoen mensen bekeken.

Afsheidstournee
In september begint BNN aan de laatste serie Lama-uitzendingen en een maand later gaan de vier heren op afscheidstournee langs de Nederlandse theaters. Eind december wordt de allerlaatste Lama-show op tv uitgezonden. En daarna? Bestaat er nog leuke tv zonder De Draaideur, Ik Wil Graag Zien en het Moordspel? Ik ga maar vast sparen voor de dvd's...

Gepubliceerd op 6 april 2008