Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee

De jeugd van tegenwoordig...

Was je nog geen 16 toen je ontmaagd werd? Dan heb je officieel de wet overtreden. Een rechter uit Leeuwarden vindt die wet achterhaald en wil de minimumleeftijd verlagen naar 14. Jongeren van nu zijn tegenwoordig immers eerder bezig met seks dan vroegah.
Aanleiding is een rechtszaak waarbij een moeder de 26-jarige vriend van haar 14-jarige dochter aanklaagde. De rechter moest straffen volgens de wet, maar de twee waren echt verliefd op elkaar. Uiteindelijk kreeg de man een werkstraf van twintig uur voorwaardelijk (dat betekent dat als je je koest houdt dat je die werkstraf nooit hoeft te voldoen).
Seksuoloog Peter Leusink vindt dat we het beter kunnen houden bij hij het oude (interview radio 1). Maar wat vind jij? Moet je legaal kunnen seksen op je veertiende, of moeten je ouders een rechtszaak kunnen aanspannen tegen je liefje als zij het er mee oneens zijn?

Gepubliceerd op 9 maart 2009