De Eindeloze Uren: Anti-Vervelingstips

De Eindeloze Uren: Anti-Vervelingstips

Door

We kennen ze waarschijnlijk allemaal wel. Bij ons op school heten ze B-uren, bij anderen heten ze Studie-uren of iets dergelijks. Het komt er op neer dat het een uur is waarbij je in een studieruimte met computers zit en je zelf mag kiezen wat je doet. Je kan achter een pc werken, huiswerk maken, of een boek lezen. Ik doe meestal niets van het bovenstaande.

Na jaren ervaring heb ik ondertussen een paar hele leuke dingen gevonden om deze ellenlange uren door te komen. Ik wil deze graag met jullie delen. 

Tip 1
Zorg om te beginnen dat je achter een pc zit en als het kan ook nog een vriend naast je, ook achter een pc. Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen. Mijn plaatje:2persoonlijke favoriet is toch wel LINGO!! Registreren is enorm makkelijk en dan gewoon Lingo spelen tegen je vrienden. Moeilijk verslavend en tijddodend.
 
Onze school is zo dom niet als ik dacht. Al snel werd Lingo geblokkeerd samen met Hyves en Youtube. Hier zijn uiteraard omwegen voor, maar dat vind ik altijd te veel moeite. Daarbij komt ook dat ik niet echt het type ben dat eindeloos gaat hyven om iedereen te kunnen krabbelen: “Dank je voor je respect♥♥”.  

Tip 2
Maar ik zou dit artikel niet schrijven als ik niet nog andere leuke dingen had. Weekend Millionairs bijvoorbeeld. Lastig en je probeert het continu opnieuw omdat je toch wil bewijzen aan je vriend naast je dat jij slimmer bent dan hij.  

Tip 3
De surveillanten tijdens de B-uren zijn helaas ook niet simpel. Die zien het al snel genoeg als jij iets op je scherm hebt wat daar niet hoort. Ze herkennen alles. Alles behalve deze. Het is een nieuwssite, maar met een twist. Nog nooit heeft Waarmaarraar.nl gefaald mij te vermaken tijdens de eindeloze B-uren.

Tip 4
Mocht je dit nou echt niets vinden (onbegrijpelijk maar ok), zijn er nog genoeg andere dingen die je kan doen. Het Grote Wikipedia spel bijvoorbeeld. Er is anders altijd vast wel iemand met een Iphone of Ipod Touch waar je eindeloos spelletjes op kan spelen of films op kan kijken.  

Tip 5
Als je nou nog niet iets gevonden hebt wat jij leuk vindt om te doen, ga je maar gewoon lekker huiswerk maken. Daar zijn die uren immers voor bedoeld. 

Gepubliceerd op 21 oktober 2009