Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Christina Aguilera: van Dirrrty tot Marilyn Monroe

Christina Aguilera: van Dirrrty tot Marilyn Monroe

Door

Drie jaar geleden werd ze bestempeld als ordinaire slet, tegenwoordig ziet ze er weer wat braver uit: Christina Aguilera heeft het helemaal gemaakt met haar nieuwe albumtour Back to Basics. Vorige maand kwam de concertregistratie uit op beeld en geluid. Wat een geweldige dvd!

Méér dan muziek
Zodra je deze schijf in je dvd-speler stopt, danst de vrolijkheid je tegemoet: dit concert is een lust voor zowel oor als oog. Enorme kleurrijke bewegende decors, elke tien minuten andere kleding, een circustent, Christina’s hoogblonde Marilyn Monroe-kapsel, sexy dansers en een ouderwetse bigband maken dit concert tot een show van formaat.

Soul, jazz en blues
Door al deze aankleding vergeet je bijna dat er ook nog liedjes op de dvd staan: Christina is op muzikaal gebied een behoorlijk andere kant op gegaan. Moderne beats zul je niet zo snel vinden op deze dvd, maar blues, soul en jazz des te meer. Miss Aguilera neemt je mee naar bijna de gehele vorige eeuw, zonder dat je het idee krijgt naar de LP’s van je ouders te zitten luisteren. Superlekker is het saxofoonnummer Candyman, maar ook het bekendere Ain’t No Other Man is geweldig om te luisteren. Want ondanks alle stijl- en muziekveranderingen van Christina is er één ding hetzelfde gebleven: haar geweldige zuivere stem die elke noot weet te raken. Wauw!

Dat Christina haar oude hits niet is vergeten, blijkt ook wel op dit Australische concert: liedjes als Dirrty, Lady Marmalade en Beautiful zijn in een ander – iets ouderwetser – jasje gestoken. En oud is in dit geval niet fout!

Spectaculair
Met andere woorden: deze concertregistratie is veel méér dan een saaie-achtergrond-tijdens-een-feestje-dvd. Bij dit spektakel zit je 90 minuten aan de buis gekluisterd, en er zijn momenteel maar weinig internationale artiesten die dit voor elkaar krijgen!

Gepubliceerd op 16 april 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie