Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens...de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jullie ermee omgaan en wat jullie vinden van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek!

Doe mee

Ben X: Pesten is een spelletje

Ons buurland België produceert een hoop mooie films. In Nederland horen we echter niet zoveel van die films, terwijl we ze gemakkelijk kunnen verstaan. Eén van die prachtige films is Ben X (Ben iks), van debuterend regisseur Nic Balthasar.

Een verhaal over een gepeste jongen met een tweede leven.

Ben Vertriest is een jongen met het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Op school wordt hij hier enorm om gepest, omdat hij zich niet kan gedragen zoals de 'normale kinderen.' Naast zijn echte leven heeft hij nog een leven in een computerspel. Hier heeft hij de nickname Ben X aangenomen en kan hij zijn zoals hij zelf wil zijn. Alleen Ben moet op den duur inzien dat het echte leven geen spelletje is, of toch wel?

Ben X is niet zozeer een cinematografisch hoogstandje, hoewel er veel 'geacteerde' computerspelscènes in zitten. Wél is Ben X een emotioneel pleidooi tegen pesten, doordat het de gevolgen van langdurig pesten ernstig weergeeft. Na het zien van de film zul je het in het vervolg wel laten om propjes te gooien naar die vreemde vogel die rechts voor je in de klas zit...

Gepubliceerd op 5 juni 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!