Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Aai 'n haai!

Aai 'n haai!

Door

Ik weet dat de gemiddelde jongere die een weekendje weg gaat het liefst feest, luiert, winkelt en slaapt. Niets mis mee, maar ik heb eens iets heel anders gedaan. Ik ben een weekendje naar Texel geweest, en ik ben naar Ecomare geweest, het centrum voor wadden- en noordzee.

Ontzettend interessant en leerzaam. Wist je bijvoorbeeld dat een zeehond gigantische klauwen had om grote vissen mee open te rijten? Van de verzorger mocht ik een kleine haai aaien. Da’s toch wel bijzonder hoor. Helaas mocht ik de zo lief uitziende zeehonden niet aanraken; ze hebben de bek van een roofdier. Ze zouden je hand er maar afbijten!

Er waren drie bassins met zeehonden. Bij het voeren van de zeehonden in bassin één en twee vlogen er steeds meeuwen overheen om een visje mee te pikken. Bij bassin drie niet. ‘Weet je waarom?’ vroeg de verzorger. Dat wist ik niet. Het was omdat zeehond Jantje ooit eens een meeuwenboutje had geprobeerd.

Bijzondere en leuke verhalen heb ik gehoord. Zeker niet saai, kinderachtig of oubollig. Gewoon eens afstappen van je standaard invulling van een weekendje weg! En trouwens, 's nachts is Ecomare niet geopend, en in discotheek 'de Toekomst' kun je prima feesten!

Gepubliceerd op 18 juni 2007
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie