Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Le petit prince door Antoine de Saint-Exupéry

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Le petit prince
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 411 woorden
  • 28 juli 1999
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 5
51 keer beoordeeld

Boekcover Le petit prince
Shadow

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend.

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet.  De wijze van betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met …

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend.

De verteller,…

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend.

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet.  De wijze van betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten en hun heersers en zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

Antoine de Saint-Exupéry was schrijver en vliegenier. Hij schreef de kleine prins een jaar voor zijn dood. In dienst van de geallieerden werd hij in 1944 tijdens een verkenningsvlucht boven bezet gebied neergeschoten. Voor al diegenen die van zijn boeken houden, is Antoine de Saint-Exupéry nog steeds in ons midden en leeft de kleine prins, met miljoenen verkochte exemplaren en circa tachtig vertalingen, meer dan ooit.

Le petit prince door Antoine de Saint-Exupéry
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Titel Le petit prince Geboortejaar 1900-1944 Andere werken Courrier-fud, Vol de nuit. Het boek is voor het eerst uitgegeven in 1943 door Donker. Gelezen, 16e druk. Genre Weemoedig-poëtisch sprookje. , avontuurlijk, didactisch. Literaire stroming Symbolistisch, de mensen die hij op de planeten tegenkomt, staan symbool voor aardse problemen vind ik. Bijvoorbeeld de alcoholist. Het is een herkenbaar probleem. De verschillende banen, geoloog, zakenman, worden een beetje bespot. Thema/Motieven Eenzaamheid, verantwoordelijkheid, egoïsme, vrijheid,
Hoofdpersonen Le petit prince; Hij vertelt verhalen aan een piloot, en staat cynisch tegenover volwassenen. Hij begrijpt ze niet en hij vindt dat 'grote mensen' kinderen niet begrijpen. Hij vindt ze ingewikkeld doen. Hij is heel leergierig.. Hij vraagt veel en is nieuwsgierig. Hij houdt vol met een bepaalde vraag. Hij is een beetje een weldoener. Andere personen Een piloot. Hij luistert naar le petit prince en zijn avontuurlijke verhalen, nadat zij elkaar hebben ontmoet in de Sahara. Hij is bezig met de reparatie van zijn vliegtuig. Hij is sympathiek en zachtmoedig. Wat is het vertelperspectief? In de ik-vorm, gezien door de ogen van le petit prince, maar soms ook door de ogen van de piloot, die het verhaal eigenlijk vertelt. Plaats van handeling Sahara, heelal, de planeet van le petit prince en al die andere kleine planeetjes die hij bezoekt. Tijd van handeling Tijdens de Tweede Wereldoorlog Sociaal Milieu Burgers, fantasiepersonen Hoe vind jij het werk? Komisch, interessant, boeiend, leuk om te lezen. Taalgebruik Korte zinnen, niet te veel, niet te weinig dialogen, populair, niet saai, en soms humoristisch, kinderlijk taalgebruik. Voorbeeld: Hoofdstuk 14; sommige dingen worden herhaald of uitvoerig uitgelegd, kenmerken van kinderboekjes. Komt de titel overeen met de inhoud? Ja, het gaat over de avonturen van le petit prince. Hij is de hoofdpersoon in het boek.
Welke persoon/gebeurtenis is je het meest bijgebleven? Dat le petit prince aan de dronkaard vraagt waarom hij drinkt. Deze drinkt om te vergeten dat ik mij schaam. En waarom schaamt hij zich dan? Omdat hij drinkt. Dat vond ik wel een komisch dialoog. Ook dat le petit prince vertelt dat de landen stuk voor stuk hun lantaarns aansteken. Dat vond ik wel een komische manier om het tijdsverschil uit te leggen. Schrijf een zin/passage over die volgens jou typerend is. C'est triste d'oublier un ami et puis de devenir comme les grandes personnes qui n'interessent qu'aux chiffres. Omdat hij het zo raar vindt dat mensen overal cijfers aan toe kennen, om bijvoorbeeld de waarde ergens van te bepalen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Le petit prince door Antoine de Saint-Exupéry"