Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Romijnse Rijk

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 365 woorden
  • 22 januari 2011
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
14 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


ROMIJNSE RIJK

Het ontstaan van Rome?

Rome werd gesticht door een beroemde legende gesticht door de tweeling Romulus en Remus, op 21 april 753 v.Chr. En de mythe van die tweeling is : Een tweeling werd op een rivier in een mandje achtergelaten. De kinderen werden gevonden door een wolvin die hen eten gaf en hen opvoedde. Later vond een herder hen en nam ze mee. De herder noemde de kinderen: Romulus en Remus.

Julius Ceasar

Julius Caesar werd geboren op 13 juli 100 voor Christus. Hij groeide op in een rijke familie. Hij ging studeren voor advocaat. Hij werd advocaat in Rome tussen 70 tot 60 v. Chr. Familieleden van Caesar waren leden van een politieke partij. Zo werd Caesar ook bij de politiek betrokken. Rond 60 v. Chr. werd hij gekozen tot consul (consul:raadsheer). Hier begon ook zijn militaire loopbaan. Caesar werd beroemd door zijn militaire successen en zijn relatie met Cleopatra. Caesar gaf aan 20 duizend hele arme gezinnen een stukje land om in hun voorzieningen te voldoen. Hij maakte zich hiermee nog populairder bij het volk.

Keizer Nero

Keizer Nero was de zoon van Agrippina. Nero werd op zeventienjarige leeftijd uitgeroepen tot keizer van Rome. Hij liet sommige van zijn politieke vijanden vermoorden. onder wie zijn moeder. Nero had veel macht over Rome.

Aquaduct

Een ander word voor aquaduct is een waterleiding. Er is een aquaduct in Zuid-Frankrijk en die heet Pont du Gard. Het aquaduct was 50 km lang. Het werd gebouwd in de tijd van keizer Augustus (27 v. Chr. tot 14 na Chr.)

Spartacus

Spartacus was een slaaf en hij werd verkocht aan een gladiatorenschool. Daar ontmoet hij een slavin Verginia en word verliefd op haar. Maar Verginia wordt verkocht en spartacus die word erg boos en begint met de andere slaven een oorlog tegen Rome.

Colosseum

In het jaar 72 na Christus gaf keizer Vespasianus opdracht om het Colosseum te bouwen Colosseum. Zelf heeft hij het nooit afgezien want hij ging dood. Titus de zoon ging verder met het bouwen. Toen het colosseum af was konden er ongeveer 55.000 tot 70.000 mensen in. Nu kan je het colosseum bezoeken maar je moet er wel voor betalen vroeger was dat niet zo nu wel omdat er soms een toerist wat vernield.


REACTIES

E.

E.

heey, hartstikke bedankt voor jouw informatie. Ik moest een werkstuk doen over de Romeinen, echt saai.
Maar door jouw heb ik alweer een heleboel informatie.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.