Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pater Damiaan

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas havo | 293 woorden
  • 4 december 2010
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
2 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Stelling: En toch bestaat er nog veel solidariteit. Solidair zijn is een basisinstinct.

Artikel:

SP.A Ledegem laat de Sint komen bij OCMW

• vrijdag 03 december 2010, 17u50
• uit: www.nieuwsblad.be
• Auteur: Jens Verdure

LEDEGEM - Deze week verraste de SP.A Ledegem het OCMW door hen zestig chocoladepakketten te overhandigen om te laten bedelen bij kinderen van gezinnen die het in deze tijd moeilijk hebben.

Het waren gemeenteraadsleden Danny en Willy Claeys die instonden voor dit initiatief. In vorige legislaturen waren ze lange tijd in dienst van het OCMW, waardoor niemand beter dan hen weet wat de noden van de sociaal zwakkeren zijn. Solidariteit ligt de SP.A nog steeds nauw aan het hart.

De SP.A wenst alle kinderen een prettige Sinterklaas toe.

Uitleg:

Ik vind het wel lief en solidair om mensen die niets hebben blij te maken met sinterklaas. Ik had niet verwacht dat die mensen chocolade kregen. Ik had ook zeker niet verwacht dat de mensen van de SP.A sinterklaascadeautjes gaan geven aan daklozen. En je moet niet per se rijk zijn om andere mensen blij te maken, je kan die ook gewoon liefde geven, knuffelen,... Het moet niet altijd geld zijn dat je wil krijgen. Je kan voor kerstmis even goed niets krijgen en alleen heel veel liefde van de anderen in je familie. Maar er zijn natuurlijk ook nog die mensen die geen liefde willen en alleen maar rijk willen zijn en heel veel geld willen hebben. Ik vind liefde en solidariteit veel belangrijker dan rijkdom. Waarschijnlijk vinden veel anderen dat ook. Als er iemand iets nodig heeft of hulp nodig heeft dan help je die en keer je de rug zeker niet naar om. Ik vind het echt nodig dat je solidair bent met iedereen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.