The Wave (1981)

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 445 woorden
  • 16 februari 2009
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
8 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting door de ogen van Robert.

Mr. Ross behandelt het Nazi tijdperk tijdens de geschiedenis les, pfff wat is dit saai zeg! Terwijl ik met mijn hoofd op de tafel lig loopt meneer Ross onopgemerkt naar me toe en tikt me aan. Ik schrik op en heel de klas lacht me uit. Waarom ben ik altijd het pispaaltje van de klas?!

De volgende geschiedenisles begint met een aankondiging van meneer Ross. Hij zegt dat wij ons gedisciplineerd en netjes moeten gaan gedragen, volgens de regels die hij net heeft opgezegd, net als tijdens een dictatorschap. Meneer Ross zegt ons dat je niks kan bereiken zonder discipline.
De les daarna blijft iedereen hetzelfde doen. We vormen een groep en noemen onszelf “de Golf” en krijgen zelfs een logo, met als leider meneer Ross. Ik hoor er ineens bij en ben niet meer het pispaaltje, mensen doen zelfs aardig tegen me! De hele klas krijgt een ledenkaart met daarop een kruis. Als je een kruis hebt moet je voor meneer Ross opletten of mensen zich wel volgende regels gedragen.

Er keren zich mensen tegen ons maar dat accepteer ik niet, de Golf heeft mij veel geholpen, hier mag niks slechts over gezegd worden! We moeten voor nieuwe leden zorgen zodat we meer macht krijgen! Terwijl ik trots de volgende geschiedenis les in loop, zie ik dat Mr. Ross een mooi pak aan heeft. Ik merk dat de Golf steeds belangrijker wordt en meer invloed heeft op iedereen, maar toch is er een meisje Laurie die tegen de Golf is en hier zelfs een negatief artikel over wil schrijven. Maar dit mag niet! De Golf is goed en alles wat hiertegen gezegd wordt mag niet worden gehandhaafd. “Laten we wat tegen haar doen” stel ik voor aan mijn vrienden. “Dit kan zo niet langer.”
Uiteindelijk kalken we “Enemy” op haar kluis en Laurie wordt hardhandig aangepakt. Dat zal haar leren!
Daarna ging ik naar meneer Ross met het voorstel dat ik zijn lijfwacht wil worden. Ik wil dat hem niks overkomt; hij is immers onze leider. Ik was heel blij toen Mr. Ross vertelde dat er een bijeenkomst voor de Golf komt.

In de bijeenkomst liet meneer Ross een filmpje zien over Adolf Hitler en vertelde daarbij dat hij een voorbeeld is van een goede leider. Meneer Ross vertelt ons dat de Golf enkel een experiment was en vroeg hoe ver we uiteindelijk eigenlijk zouden gaan.
Ik zag hoe leden begonnen te huilen van schrik en we beseften allemaal dat meneer Ross een goed punt maakte. We waren te ver gegaan. Ik raakte verward, was dit eigenlijk wel goed dat de Golf stopte ? Ik hoorde eindelijk ergens bij..

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Wave (1981)"