Dave Matthews band

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 275 woorden
  • 9 september 2008
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dave Matthews band

Dag beste meneer en klasgenoten. Het onderwerp waarover ik iets meer zal vertellen is de ‘Dave Matthews band’. Dave Matthews Band werd begin 1991 opgericht in de stad Charlottesville, in Amerika. Zanger/gitarist Dave Matthews haalde muzikanten uit de plaatselijke jazz-scene bij elkaar - aanvankelijk alleen om een demo van door hemzelf geschreven liedjes op te nemen. Het klikt echter zo goed tussen de samengeraapte muzikanten dat ze besluiten bij elkaar te blijven. Dankzij veel optreden groeide DMB binnen korte tijd uit tot de lokale muziekheld. Ze vermengen pop, jazz, rock, funk en folk.

Eind 1993 verscheen het eerste album - een live-album getiteld 'Remember Two Things' op een klein platenlabel. Hoewel de band nog altijd alleen in de omgeving bekend is zijn ze er zo populair dat de plaat de gouden status haalt. Dankzij talloze live-optredens groeit het aantal fans snel en opmerkelijk genoeg vindt DMB het goed dat deze fans privé-opnames maken van hun optredens.


Daarna bood RCA de band een platencontract aan en 'Under the Table and Dreaming' verscheen begin 1994, gevolgd door hun eerste Amerikaanse tour en een aantal optredens in Europa. Inmiddels genoot DMB landelijke bekendheid en hun volgende album, 'Crash', kwam in 1996 op nummer 2 binnen in de Billboard albumlijst. Een jaar later verscheen een live dubbelalbum om de fans een alternatief te bieden voor de talloze illegale bootlegs die verspreid werden.

Begin 2001 verscheen 'Everyday' en van dat album komt een klein jaar later Dave Matthews' eerste grote hit in Nederland: 'The Space Between'. DJ Tiësto bracht meteen daarna een dansbare versie van deze single uit en deze mix werd begin 2002 een populaire clubplaat.. zo, bedankt voor het luisteren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.