Kort reisverslag Zuid Amerika

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo | 605 woorden
  • 9 september 2008
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dag 1
De reis door Zuid-Amerika begint in Quitto, de hoofdstad van Ecuador. Aangekomen in Quitto kunt u door de oude stad wandelen en de kleine straatjes markten en kerken bekijken.

Dag 2

Op dag twee van de reis verblijft u nog steeds in Quitto, ook deze dag kunt u wat rondkijken.

Dag 3

U verblijft nog steeds in Quitto.

Dag 4

Op dag 4 rijd u met de auto door naar een indiaanstadje. Dat stadje heet Otavalo. In Otavalo kunt u een heleboel doen, zoals paardrijden, wandelen, fietsen en raften. Ook kunt u van de prachtige omgeving genieten. De omgeving zijn vooral vulkanen en meren.

Dag 5

Op dag vier verblijft u nogsteeds in het plaatje Otavalo.


Dag 6

Op dag 6 vertrekt u uit Otavalo richting Banos, om in Banos te komen moet u door de jungle gaan. In de jungle overnacht u in een junglelodge.

Dag 7

Op dag 7 bent u nogsteeds onderweg van Otaval richting Banos. U overnacht nogsteeds in een junglelodge.

Dag 8

Op dag 8 bent u aangekomen in Banos, dit kleine dorpje ligt in een heuvelrijk gebied vol watervallen aan de voet van de Tungurahua-vulkaan. .

Dag 9

Op dag 9 bent u nogsteeds in Banos. In Banos kunt u van de omgeving genieten, sportieve dingen doen of gewoon relaxen.

Dag 10

Op dag 10 vertrekt u naar Riobamba, dat ligt valkbij de berg Chimbarazo. De Chimbarazo is de hoogste berg in het land. Hier vandaan rijdt u zigzaggend door een prachtig rotsachtig, met cactussen begroeide landschap naar Cuenca. De dagen daarna verblijft u hier, in een van de mooiste koloniale stadjes van dit land. U kunt hier op eigen gelegenheid het oude koloniale stadsdeel vol herenhuizen, pleintjes en kerken verkennen of onder begeleiding wandelen in het nabijgelegen Cajas Nationaal Park

Dag 11

Deze dag verblijft u nog in Cuenca


Dag 12

Daarna trekt u de grens over met Peru. Na een overnachting net over de grens in Tumbes reist u verder naar Chiclayo, waar u een bezoek kunt brengen aan de heksenmarkt. Het museum 'Tumbas Reales del señor de Sipan' is absoluut een bezoek waard. In een paar uurtjes rijd u verder naar de koloniale stad Trujillo en het kleine vissersplaatsje Huanchaco. Hier kunt u een beetje uitrusten op het strand of u maakt een reisje naar de imposante stad Chan-Chan, uit de vroegere Chimu cultuur.

Dag 13

U verblijft nog een dag in Chiclayo.

Dag 14

Verblijft in Huanchaco

Dag 15

Langs de kust rijd u zuidwaarts naar Lima, waarvandaan u de weg vervolgt naar Pisco.

Dag 16

In Pisco kun je een reisje maken naar het schiereiland Paracas met mooie rotsformaties en prachtige stranden of een boottocht maken naar de Ballestas eilanden waar je van heel dichtbij kunt genieten van de dieren die daar leven. In Nazca kunt u een vlucht boven de Nazca-lijnen maken. Vanuit de prachtige stad Arequipa maakt u een tocht door de Colca Canyon vallei. Onderweg kunt u genieten van prachtige landschap met besneeuwde bergtoppen en terraslandbouw.

Dag 17

U verblijft nog steeds in Pisco


Dag 18

U verblijft nog steeds in Pisco

Dag 19

Puno is gelegen aan het Titicacameer op 3830 m, waar u per boot een bezoek kunt brengen aan de drijvende Uros-eilanden die geheel uit riet bestaan. Over een mooie weg door de Altiplano kom je aan in Cuzco, de koninklijke stad van het machtige Incarijk. De stad staat vol bijzondere bouwwerken en gezellige terrasjes en restaurants. In de omgeving kun je mountainbiken, raften, wandelen en nog veel meer.

Dag 20

Op dag 20 ga je met de trein naar Aguas Calientes, waar je kunt relaxen in warmwaterbronnen. De volgende dag kun je een bezoek brengen aan de verloren stad van de Inca's, de Machu Picchu.

Dag 21

Op dag 21 bent u in Machu Picchu. U kunt daar rustig rondkijken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.