Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nuttige tijdsbesteding van jongeren

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 5e klas havo | 569 woorden
  • 29 oktober 2001
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 6
71 keer beoordeeld

Nuttige tijdsbesteding van jongeren

Jongeren gaan steeds minder tijd aan school besteden. Er zijn zoveel dingen te bedenken waarom jongeren minder tijd aan school besteden maar hoe komt dat? Waarom gaan jongeren met tegenzin naar school en wat doen ze dan zoal buiten schooltijd?

Jongeren gaan meer met tegenzin naar school omdat de lessen saai zijn. De lessen gaan niet meer over de dingen waar je jongerencultuur op dit moment in geïnterseerd is. Ze denken dat ze op school niet zoveel leren en dat het allemaal maar zonde is van de tijd. Er zijn zoveel dingen buiten schooltijd die veel leuker zijn en waar de jongeren dus ook meer hun aandacht op richten. Daarbij komt dus ook dat ze al sneller hun huiswerk laten liggen en daarbij denken: ‘dat komt later wel’. Meestal komt er dan niets meer van dat huiswerk. Als ze dan bij toeval ook eens goed wegkomen op school omdat ze hun huiswerk niet af hebben, gaan ze dat meer doen er op den duur word er geen aandacht meer aan besteed.

Buiten schooltijd zijn er ontzettend veel dingen te doen die de jongeren leuk vinden. Zo kijken er ontzettend veel jongeren televisie. Het is echt een verslaving geworden. ‘Inmiddels heeft vrijwel iedere Nederlander tv. Wereldwijd waren er voor de mobieltjes zelfs meer tv-toestellen dan telefoons,’ zegt de volkskrant van woensdag 15 augustus 2001. wat er dan ook nog het meeste word gekeken is amusement. Ze leren er verder helemaal niets van. Wat er ook vaak buiten schooltijd word gedaan is computeren. Sinds de komst van de computer, zijn er steeds minder jongeren er niet meer vandaan te slaan. ‘de televisie heeft zijn beste tijd gehad. Daarop is alleen maar troep te zien. Het WWW is een groot avontuur!’, staat in de volkskrant van vrijdag 29 juni 2001.


Jongeren gaan in het weekend vaak uit. Meestal gaan ze laat hun bed in en moeten ze er weer vroeg uit. Dat heeft invloed op hun school. Het blijft namelijk niet alleen bij dansen. Daarbij komt de nodige alcohol en bij sommige gevallen ook nog eens drugs. ‘ Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen jongeren wel eens een houseparty bezoeken. Hieronder bevinden zich inmiddels enige honderdduizenden regelmatige gebruikers van ecstacy,’ wordt beschreven in de groene Amsterdammer. Als jongeren aan de drugs gaan, kan hun lichaam veel schade oplopen en hun hersenen kunnen dan niet goed meer functioneren. Hierdoor kan het zijn dat de school daaronder gaat lijden omdat ze niet meer goed bij de les kunnen blijven. Drugs heeft dus ook zeker een invloed op hun school. Wat jongeren een nuttige tijdsbesteding vinden, kan voor hun wel een nadeel zijn voor hun toekomst. Ze gaan niet meer leren en ze kijken wel wat ze later gaan doen.dit is de instelling die sommige jongeren hebben en daar mmoet wat aan gedaan worden.

Ze zouden de jeugd kunnen inlichten op school over waar ze precies mee bezig zijn. Ook kunnen er televisieprogramma’s kunnen worden uitgezonden. Dat zouden ze eventueel in een amusementsprogramma kunnen laten zien omdat jongeren daarnaar kijken.

De conclusie is dus dat jongeren minder tijd aan school gaan besteden door middel van invloeden van buitenaf. Het is niet verstanding wat ze doen omdat het invloed op hun toekomst kan hebben.er zouden acties ondernomen kunnen worden om de jeugd een beetje te stimuleren om wat meer tijd aan school te besteden want later zullen ze je dankbaar zijn.

REACTIES

A.

A.

goed werk ga zo door je helpt ons een heel stuk

16 jaar geleden

R.

R.

hahahahaha. Dit artikel is zo slecht dat het zelfs in ons boek Nederlands opgenomen is. Nu kunnen wij het als opdracht gaat verbeteren..

13 jaar geleden

R.

R.

@rofl Zet je de verbeterde versie op Scholieren.com?

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.