Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Apple Computer

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas mbo | 1791 woorden
  • 31 juli 2008
  • 643 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
643 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Apple Computer

Verslag Apple Computer
Naam:
Klas:
Vak: Nederlands
Opdracht: Maak een verslag van je eigen gekozen onderwerp
Inleverdatum: 15 januari 2007

Inhoudsopgave

Samenvatting 4
1 Inleiding 5
2 Ontstaan van Apple computer 6
3 Producten 7
3.1 Het begin 7
3.2 Macintosh 7
3.3 PowerBook 7
3.4 MacBook 8
3.5 Power Macintosh vanaf 1999 8
3.6 Heden 8
3.7 Overige producten 9
4 Mac OS X 10
4.1 Mac OS X 10
4.2 Boot Camp 10
5 Toekomst 11
Slot 12
Verklarende woordenlijst 13
Literatuurlijst 14

Samenvatting

Apple produceert computers, muziekspelers en hun eigen besturingssysteem. Het succes van Apple komt door de vormgeving van de producten en de mogelijkheden. Mac OS X is het door Apple ontwikkelde besturingssysteem. Op Apple computers word standaard Mac OS X geleverd maar door middel van Boot Camp kan er ook Microsoft Windows op draaien. Veel mensen denken dat Apple nog veel groter gaat worden dan ze nu al zijn.

Inleiding


Dit verslag heb ik geschreven omdat het mij wel leuk leek om iets over Apple vertellen. Zelf vind ik het ook wel leuk om wat dingen te weten te komen die ik nog niet over Apple wist. In dit verslag wordt duidelijk gemaakt wat Apple is. Daarnaast kun je lezen over de concurrentie die Apple op dit moment heeft. Ook worden alle Apple producten uitgebreid beschreven. De toekomst van Apple komt ook nog aan bod. Ik heb een paar onderwerpen gekozen die mij wel aanspreken en daar word het een en ander over vertelt.

Ontstaan van Apple Computer


Apple computer is opgericht door Steve Wozniak en Steve Jobs op 3 januari 1977. Apple werd opgericht omdat deze 2 mannen een computer ontwikkeld hadden die ze op de markt wilden brengen. Veel mensen waren geïnteresseerd in de computer die ze ontwikkeld hadden omdat deze computer een beeldscherm had, in tegenstelling tot alle andere computers in die tijd.

Producten


Het begin

Het begon allemaal met de Apple I, de aller eerste computer die door Apple gemaakt werd door de 2 Steve's. De Apple I bevatte een processor van ongeveer 1 Mhz en 4 kB werkgeheugen. Door het succes gingen de mannen door met het ontwikkelen van nieuwe computers. Na de Apple I kwam de Apple II, één van de eerste personal computers. De Apple II werd niet in massa geproduceerd maar handmatig. De Apple II werd het meeste gebruikt door hobbyisten, en later ook door zakelijke gebruikers. Door VisiCalc (spreadsheet programma) werden er steeds meer zakelijke gebruikers overgehaald om de Apple II te kopen. Omdat de Apple II een succes was werd deze machine steeds meer doorontwikkeld. De Apple III werd in 1980 uitgebracht. Deze computer had een 1.8 Mhz microprocessor aan boord met 256 kB RAM. Dit was de concurrent van de IBM personal computer. Ook werd de Apple III alleen gebruikt in de zakelijke wereld. Na de Apple serie kwam de Lisa serie. De Lisa serie was geen groot succes, omdat de prijs nogal hoog was. De simpelste versie van de Lisa kostte .995, dat is gelijk aan ongeveer .000 in 2005.

Macintosh

Apple ging zich nu richten op de thuisgebruikers en ontwikkelde de Macintosh. Dit waren machines met een ingebouwd beeldscherm en floppydrive. In de Mac's zat een Motorola 68k processor en een 400 kB floppydrive. De Mac sloeg aan bij de thuisgebruikers en Apple ging door met het ontwikkelen van de Mac's.

PowerBook

Na de II series, LC, en Performas, kwam Apple in 1989 met een draagbare draagbare computer. Deze werd de Macintosh Portable genoemd. De Portable's bevatten een 16 Mhz processor die zuinig met stroom om ging. Ook had de Portable een accu zodat hij geen netstroom nodig had. Na de Portable werd de PowerBook geïntroduceerd. De PowerBook serie was een groot succes door dat je hem overal mee heen kon nemen. Er kwamen ook nieuwe processors in de PowerBooks, de Power PC processor, zodat ze nog sneller werden. De laatste generaties PowerBooks waren de high-end laptops van Apple. De PowerBook was leverbaar in 2 soorten, de 15.4 inch en 17 inch. De iBook hoort ook in de PowerBook serie. Dit zijn de broertjes van de PowerBook Pro, ze zijn namelijk kleiner en minder snel. De eerste iBook serie werd in 1999 geïntroduceerd door Apple. Deze had een G3 Power PC processor en waren leverbaar in de kleuren: oranje, groen, grijs en blauw. De tweede serie iBooks bevatte ook een G3 processor en was een stuk sneller dan de eerste serie. De laatste serie iBooks hadden een G4 processor aan boord van 1 Ghz. De iBooks waren heel erg populair door hun lange batterijduur en mooie vormgeving.

MacBook

De MacBook is de nieuwste serie laptops van Apple. Voor het eerst gebruikt Apple Intel processoren in hun laptops. Er zijn 2 verschillende MacBooks, de MacBook Pro en de MacBook. De MacBook Pro is de opvolger van de PowerBook, en lijkt ook veel op de oudere PowerBooks. Het grote verschil tussen deze twee is dat de MacBook Pro een Intel processor heeft. De MacBook is de opvolger van de iBook, en de batterijduur is even lang als de iBooks. De MacBook heeft evenals de MacBook Pro ook een Intel processor. De MacBooks zijn de laatste tijd heel erg populair door hun lage prijs (€ 1099,-), lange batterijduur, en het speciale besturingssysteem.

Power Macintosh vanaf 1999

Apple ging natuurlijk ook door met het ontwikkelen van desktop computers. In januari 1999 introduceerde Apple de Power Macintosh G3. Dit was een desktop computer met een G3 Power PC processor. Deze computer was populair bij grafische ontwerpers en videobewerkers. Een paar maanden later kwam er een G4 processor in de Power Macintosh. Er kon nu ook een keuze worden gemaakt uit 1 of 2 processoren. Daardoor werd de Power Macintosh G4 de snelste machine die er bij Apple besteld kon worden. Na de Power Macintosh G4 kwam de Power Macintosh G5. Dit werd de laatste in de Power Macintosh serie. Ook bij de PM G5 kon er gekozen worden uit 1 of 2 processoren van 1.6 tot en met 2.7 Ghz.

Heden

In alle computers die Apple nu verkoopt zitten Intel processoren. Dit doet de snelheid van de computers ten goede. De iMac is een computer met een ingebouwd beeldscherm en word geleverd met een toetsenbord en muis van Apple. Er is keuze uit 2 soorten iMacs, de 17 inch, 20 inch en de 24 inch. Alle iMacs hebben een ingebouwde webcam en een goede grafische kaart. Met de Mac Mini richt Apple zich op de beginnende Apple gebruikers. De Mac Mini is een zeer kleine computer die weinig stroom verbruikt. De Mac Mini is wel een klein beetje langzamer dan de iMac. Ook word de Mac Mini ook niet geleverd met een toetsenbord en muis. Daar heeft Apple speciaal voor gekozen omdat de meeste mensen toch wel een toetsenbord, muis en een monitor hebben. Ook heeft Apple een opvolger voor de Power Macintosh, namelijk de Mac Pro. Dit is de aller snelste computer die Apple verkoopt, en tevens de duurste. De Mac Pro bevat 1 of 2 Intel Xeon processoren met 1 of 2 cores. De Mac Pro heeft standaard 1 GB werkgeheugen aan boord en een 250 GB s-ata hardeschijf.

Overige producten

Mede door de iPod is Apple de laatste tijd heel erg groot geworden. De iPod is een draagbare muziekspeler. Er zijn verschillende soorten iPods genaamd de iPod, iPod Shuffle en de iPod Nano. De iPod is de iPod met de meeste schijfruimte, van 30 tot 80 GB. De iPod heeft een kleurenscherm waar je video's en foto's op kan bekijken. De iPod Nano is de kleine versie van de iPod. De iPod Nano heeft net als de iPod een kleurenscherm, maar je kan er geen video's op kijken. De iPod Nano is leverbaar in 2, 4 en 8 GB en in de kleuren grijs, roze, zwart, groen en blauw. De goedkoopste en kleinste iPod is de iPod Shuffle. Deze iPod heeft geen scherm en is gemaakt van aluminium. De iPod Shuffle is alleen leverbaar met 1 GB. Apple heeft niet zo lang geleden de Apple TV geïntroduceerd. Dit is een kastje met WiFi die je op je televisie kan aansluiten. Je kan zo via je computer muziek en films naar de Apple TV sturen. Ook is de iPhone geïntroduceerd, dit is een iPod en telefoon in één apparaat. De iPhone is nog niet in de handel dus er zijn nog niet zoveel gegevens over.

Mac OS X


Mac OS X

Mac OS X is het besturingssysteem dat door Apple zelf is ontwikkeld. Mac OS X is gebaseerd op het besturingssysteem UNIX. Sinds 24 maart 2001 word dit besturingssysteem op alle Apple computers geleverd. Mac OS X is universeel en draait op Power PC processoren en op x86 processoren. Voor sommige applicaties die op OS X draaien is nog wel een emulator nodig, daardoor draaien deze minder snel dan de applicaties met een universal library. Mac OS X bestaat uit 2 belangrijke delen: Darwin (een microkernel) en Aqua, een grafische user interface die door Apple zelf ontwikkeld is. Er zijn 2 versies van Mac OS X leverbaar, de consumenten versie en de server versie. In de server versie zitten een paar applicaties meer dan in de consumenten versie. Mac OS X word geleverd met de volgende software:
Apple Safari
iChat
FileFault
Quicktime
iTunes
iCal

Boot Camp

Boot Camp is een door Apple ontwikkelde tool waarmee je Microsoft Windows op een Apple computer kan draaien. Boot Camp kan alleen worden gebruikt op een Intel gebaseerde Mac. Als je Boot Camp geïnstalleerd hebt kan je bij het opstarten van de Mac computer kiezen uit Windows en Mac OS X.

Toekomst


Volgens veel mensen word Apple Computer steeds groter en groter. Dit komt omdat Apple over is gestapt naar Intel processoren. Deze processoren zijn veel sneller en ook compatibel met Microsoft Windows. Ook door de grote keuze van computers is er voor elk budget wel een Apple computer te vinden. Mede door Boot Camp kiezen veel Windows gebruikers voor een Mac, omdat als OS X niet bevalt ze gewoon weer over kunnen stappen naar Windows. Apple brengt over ongeveer een half jaar ook hun nieuwe besturingssysteem uit, genaamd “Leopard”. In dit besturingssysteem komen een aantal nieuwe applicaties zoals Time Machine. Met Time Machine kun je bestanden simpel terug halen die je ooit hebt weggegooid. Ook op de zakelijke markt word Apple steeds meer gebruikt omdat Mac OS X simpel is, en omdat er steeds meer applicaties voor zijn. Ook kiest de zakelijke markt voor Apple omdat hier nog niet veel virussen voor in omloop zijn. Door al deze dingen is het waarschijnlijk dat Apple nog groter gaat worden dan ze nu al zijn.

Slot


Op dit moment is Apple een grote concurrent van Windows. Door alle producten die Apple nu maakt kan Apple nog veel groter worden dan ze nu al zijn. Het besturingssysteem die door Apple zelf ontwikkelt is wel een beetje revolutionair. Door dit verslag ben ik dingen te weten gekomen die ik nog niet wist over Apple, zoals de geschiedenis en alle producten.

Verklarende woordenlijst


RAM

direct toegankelijk computergeheugen waarin gegevens kunnen worden gelezen en geschreven [random access memory]

Microkernel

De kleine kern van een besturingssysteem

Processor

De centrale verwerkingseenheid van een computer

UNIX

Een familie van besturingssystemen

WiFi

WiFi staat voor Wireless Fidelity, ook wel draadloos internet genoemd

Literatuurlijst


www.wikipedia.com
www.wikipedia.nl
www.apple.nl

REACTIES

A.

A.

Ronald Wayne heeft toch ook de apple computer opgericht?

12 jaar geleden

V.

V.

ronald wayne is toch ook medeoprichter

12 jaar geleden

B.

B.

wat voor cijfer heb je hiervoor gekregen?

12 jaar geleden

N.

N.

Waarom zo moeilijk??! Snap er niks van..

12 jaar geleden

F.

F.

kga mijn spreekbeurt over steve jobs houden en ook stukken over apple
thnx voor d einfo

12 jaar geleden

J.

J.

dit helpt mij erg bij mijn spreekbeurt
badank

12 jaar geleden

M.

M.

Ik ga m'n spreekbeurt over Apple houden. Dit is handig daarbij. Ik hou 'm op 20 juni (tijd zat).

12 jaar geleden

C.

C.

Deze spreekbeurt was erg handig bedankt ;) !

12 jaar geleden

M.

M.

het is wel handig want ik doe er mijn werkstuk over :)

12 jaar geleden

P.

P.

ik moet vaak spreekbeurten en werkstukken houden. Als ik er 1 moet doen kijk ik gelijk hierop. I LOVE DEZE SITE

12 jaar geleden

L.

L.

ik vind dit o'n te gekke site WOJOY!!!

12 jaar geleden

P.

P.

heel goede site spreukbeurt 20 april opschieten

12 jaar geleden

A.

A.

Ik vind dit echt een super leuke site!!!!

12 jaar geleden

C.

C.

Ik haal hier al mijn inspiratie voor werkstukken uit I love deze site

12 jaar geleden

M.

M.

leuke werkstuk heb er veel informatie in uit gehaald doei mischa

11 jaar geleden

M.

M.

hee xx.
't is beetje moeilijke tekst xx!
maak het misschien iets makkelijker ;) ?
en er staan dingen op over de toekomst, daar
heb je info over nu dus. want jou werkstuk is gemaakt in 2007.
dus haal het misschien weg?
xx, marii xx! *kus!

11 jaar geleden

J.

J.

Apple is ook opgericht door Ronald Wayne!!!

11 jaar geleden

H.

H.

Dit werkstuk of wat het ook is klopt voor geen meter!! 1. Ronald Wayne heeft het ook opgericht. 2. Apple II werd niet alleen aan hobbyisten verkocht, dat was Apple I. 3. er klopt gewoon niks aan en daarom wil ik graag dat je het eraf haalt omdat je verkeerde informatie geeft aan kinderen die dit willen gebruiken voor een werkstuk of spreekbeurt. als laatste wil ik vragen waar jij je informatie vandaan haalt want die site kan dan ook gelijk van het internet worden gehaald!! succes

11 jaar geleden

J.

J.



oké fijn dat ik weet dat er geen bal van klopt.
dan kan ik verder zoeken zonder leugens in mijn werkstuk te zetten

10 jaar geleden

R.

R.

er staan fouten in deze tekst er waren 3 mannen het was op 1 april 1979 opgericht klopt echt helemaal niets van

10 jaar geleden

D.

D.

bedankt dat ik dit kan gebruiken

9 jaar geleden

L.

L.

cool leuk ik doe mijn werkstuk over dit onderwerp

9 jaar geleden

K.

K.

echt echt saai

8 jaar geleden

L.

L.

goeie info

7 jaar geleden

L.

L.

goed gedaan

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.