Barbie

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 8 | 1264 woorden
  • 22 juli 2008
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
38 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dit werkstuk gaat over: Barbie

Barbie is een pop. Ze is ontworpen door Ruth en Elliot Handler (daar vertel ik meer over in het volgende hoofdstuk!). Barbie is misschien wel de allerberoemdste pop van de hele wereld. Als je aan honderd mensen zou vragen of ze Barbie kennen, zouden ze bijna allemaal wel zeggen dat ze haar kennen.
Barbie heeft alles wat je normaal niet zou hebben. Ze is heel erg rijk, ze heeft namelijk een camper, een stoere auto, wel 10 paarden, veel honden en katten! Samen met haar vriend Ken, kan ze op een cruise gaan. Of wat dacht je met vriendinnen naar de disco? Het kan allemaal. Ook heeft ze grote huizen met stallen en zwembaden. Je snapt natuurlijk wel dat sommige mensen haar ook helemaal niet leuk vinden, omdat ze zo rijk is en omdat ze alles heeft.
Er zijn ook Barbie look-a-like ’s georganiseerd. Wie het meeste op Barbie leek, won veel geld en veel reclame.

Maar het kan nog gekker! Iemand die helemaal niet op Barbie op het begin leek, heeft 20 keer een operatie ondergaan zodat ze sprekend op Barbie leek, lange
benen, slank lichaam, blauwe ogen, altijd in de mode. Kortom, de perfecte vrouw.
van links naar rechts: Kenneth, Elliot, Ruth & Barbara Handler

Barbie is een pop. ze is ontworpen door: Ruth en Elliot Handler, ze hadden 2 kinderen, een jongen en een meisje: Barbara en Kenneth. Ze ontworpen eerst gewone poppetjes en autootjes. En ze waren mede-baas van de speelgoed fabriek Mattel. Maar toen ze later hun dochter Barbara met een zelfgemaakt poppetje van papier zagen spelen, kwamen ze op een idee. Ze wouden niet meer van die poppen ontwerpen waar alleen kleine kinderen meespeelden, ze wouden een pop ontwerpen, waar ook oudere kinderen mee zouden spelen! Ze hadden het nog niet uitgebracht, want ze hadden geen idee hoe ze eruit moest zien! Maar op een keer ging Ruth naar Zwitserland, en ze zag daar dat meisjes met net zo’n pop die Ruth in haar hoofd had spelen! Ze heette: Lilli. Lilli was een stripfiguur met hoge hakken, slank figuur en altijd mooie kleertjes. Toen ze terug in Amerika was, ging ze verder met haar plannen. In 1959 was de eerste Barbie er, vernoemd naar Barbara, de dochter van Ruth en Elliot Handler.
Hier zie je een tabel hoeveel Barbies gemiddeld 1 kind in Amerika heeft, en in Nederland en in Duitsland & Frankrijk

Land                                       Gemiddeld aantal Barbies per kind
Amerika                                  Ongeveer 8 Barbies
Nederland                              Ongeveer 3 Barbies
Duitsland & Frankrijk              Ongeveer 5 Barbies

Natuurlijk moest er ook familie van Barbie komen… Nou die is er gekomen! In 1961 kwam Ken, de man van Barbie, hij was vernoemd naar de zoon van Ruth & Elliot: Kenneth. Maar op Ken kwam kritiek, veel mensen zeiden dat Barbie ook wel zonder Ken kon. Later ontworpen Ruth en Elliot ook Midge, een vriendin van Barbie, zij had sproetjes op haar gezicht, zodat ze minder ‘ sexy’ was. In 1964 kwam Skipper, dat was het zusje van Barbie. Er was ook nog de Afrikaanse Christie, in 1968 ontworpen, en in 1995 kwam Shelly het jongere zusje van Barbie. Met haar kon je, samen met Barbie, moedertje spelen. En nog later in 1997 kwam de invalide (gehandicapte) Becky uit.
Dus de hele familie van Barbie werd steeds maar groter en groter! Zelfs nog later kwam er een Barbie uit die zwanger was, en die een klein mini-Barbie-tje in haar buik had.

Maar ook kinderen denken mee hoe Barbie mooier en leuker kan worden. Sinds ze er nog maar net was, zijn er wel 500 dingen aan haar veranderd! En dat was nog maar de eerste Barbie. Voor alle leeftijden verzinnen de kinderen wel iets, ze hebben natuurlijk meer make-up op als de kinderen wat ouder zijn.
Dus veel kinderen uit Europa en Amerika hebben zitten denken over de Barbie die jij nu misschien hebt!
Er zijn ook veel sprookjes Barbies ontworpen, bijvoorbeeld Rapunzel. Als je als verzamelaar zo’n Barbie hebt, ben je heel erg blij!

De kleding van Barbie is heel erg vaak veranderd. De allereerste Barbie had een zwart/wit gestreept badpak aan, en haar haar in een paardenstaart en rode badslippers en ze had veel make-up op. Haar ogen hadden dan geen kleur maar haar lippen waren fel rood gestift en haar wenkbrauwen waren gebogen. Ook haar nagels en haar teennagels waren fel rood geverfd. Maar in 1960 veranderde wat aan Barbie; haar wenkbrauwen werden normaal, haar lippen en nagels bleven rood. Ze had iets minder make-up op maar ze kreeg er wel wat rouge bij.

Later werden haar kleren ook anders. Ze kreeg een rood badpak aan met bijpassende slippers, ze had toen ook mini-jurkjes aan en lange rokken, maar ze kreeg ook pruiken.

In 1970 was het echt een hippiemeisje met franje jurken, met natuurlijk heel veel bloemen erop! Nog tien jaar later werd ze echt een zakenvrouw met mantelpakjes. Barbie begon er heel anders uit te zien! En nog later gingen ook veel modeontwerpers voor Barbie kleding ontwerpen. Barbie draagt dus Benneton, Burberry.

Ook erg mooi zijn de jurken en setjes kleding van de Amerikaanse modeontwerper, hij heeft hele mooie gala jurken voor beroemde mensen gemaakt. Elk jaar komt er van hem een mooi kledingontwerp voor Barbie en haar vrienden. Het is heel moeilijk om zo’n mooie pop te kopen want er zijn er maar een paar van gemaakt en deze Barbie is ook nog verschrikkelijk duur!
Ook is het merk van Barbie vaak veranderd, nu is het namelijk modern, en hoort het bij deze tijd…

Het is echt een “ Barbie Gekte” geworden, er zijn horloges, sokken, rugzakken, rolschaatsen en zelfs kaugom & muziekinstrumenten ontworpen. Ze hebben er zelfs een liedje over gemaakt, het heet: Barbie Girl en het is gezongen door Aqua

Dit is de tekst:

Hi, Barbie!
Hi, Ken!
You wanna go for a ride?
Sure, Ken!
Jump in!

Refrein:
I'm a Barbie girl, in a Barbie world
Life in plastic, it's fantastic
You can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation

Come on Barbie, let's go party!

Repeat Chorus

I'm a blond single girl in a fantasy world
Dress me up, make it tight, I'm your dolly
You're my doll, rock 'n 'roll, feel the glamour and pink
Kiss me here, touch me there, hanky panky

You can touch, you can play
If you say: "I'm always yours", ooh wow

Repeat Chorus

Bridge:
Come on Barbie, let's go party!
Ah ah ah yeah
Come on Barbie, let's go party!
Ooh wow, ooh wow
Come on Barbie, let's go party!
Ah ah ah yeah
Come on Barbie, let's go party!
Ooh wow, ooh wow

Make me walk, make me talk, do whatever you please
I can act like a star, I can beg on my knees
Come jump in, be my friend, let us do it again
Hit the town, fool around, let's go party

You can touch, you can play
If you say: "I'm always yours"
You can touch, you can play
If you say: "I'm always yours"

Repeat Bridge
Chorus 2x
Repeat Bridge

Oh, I'm having so much fun!
Well Barbie, we're just gettin' started
Oh, I love you Ken!

Maar dat is nog niet alles! Ook worden er speciale ruilbeurzen gehouden voor Barbies ruilen natuurlijk. In Amerika is zelfs een mevrouw en die heeft wel 12.000 Barbies! De meeste mensen willen het allerliefst de oudste Barbie, maar die is erg duur, namelijk 2000 euro! Maar de kleertjes willen de mensen het liefst omdat ze heel mooi zijn afgewerkt. Kleine knoopjes, jurken van echt zijde… het is allemaal door Japanse mevrouwen met de hand gemaakt. Japanse mevrouwen hebben namelijk kleine handjes. Dat kon vroeger allemaal, nu worden de meest nieuwste modetrends kleertjes in de fabriek gemaakt. Maar het kan allemaal nog gekker, er is zelfs een volledige naam voor Barbie gemaakt: Barbie Millicent Roberts.

REACTIES

A.

A.

leuk onderwerp veel infomatie bedankt !!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.