The Wave (1981)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 259 woorden
  • 2 juli 2008
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Filmverslag: the wave

Mr. Ross is geschiedenis leraar. Hij heeft een film over de 2de wereldoorlog en die kijken ze. Laurie (een leerling van mr. Ross) heeft een vraag waar hij zo snel geen antwoord op heeft. Daarom doen ze de volgende dag een experimentje. Iedereen doet mee. Een aantal regels die erbij zijn gekomen zijn: iedereen die iets tegen mr. Ross wil zeggen moet naast zijn of haar stoel gaan staan en beginnen met mr. Ross.

Die dag daarop wou mr. Ross eigenlijk stoppen maar iedereen gaat netjes zitten enz. dus gaat mr. Ross verder met het experimentje en leert de leerlingen de volgende zinnen aan: “Kracht door gemeenschap, Kracht door discipline en Kracht door trots”. De groep wordt ‘De Golf’ genoemd.


Laurie die vind dat de klas niet meer individueel denken. Haar ex-viendje David probeert haar op andere gedachte te brengen maar als Laurie weigert doet hij haar bijna wat aan. David ziet ook in dat het niet goed is en samen gaan ze naar mr. Ross. Hij belooft ze dat hij de volgende les er een eind aan zal maken. De volgende dag komt iedereen bij elkaar omdat er een leider wordt uitgeroepen. Hij drukt de tv’s aan maar er gebeurd niks. Daarna drukt hij een groot scherm aan en komt er een filmpje van Hitler. Sommige leden zijn kwaad andere huilen. Mr. Ross zegt dat ze slappelingen zijn en dat ze dachten beter te zijn dan andere en dat ze hetzelfde deden als de nazi's. En zo komt er een einde aan de ‘De Golf’.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Wave (1981)"