Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

An Inconvenient Truth (2006)

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 786 woorden
  • 1 juli 2008
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
43 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Door Guus
Ha2d

Voorwoord
Dit werkstuk gaat over de global warming :dat betekend de opwarming van de aarde. Ik heb de film: An inconvenient truth gezien en daarover moest ik een verslag maken. De film ging over dat je zuiniger moest omgaan met dingen: maar ja je kunt niet altijd met de fiets gaan ofzo.

Visie voor de film
Ik vond voor dat ik de film had gezien het best een onzinnig onderwerp. Ik vond het wel fijn, lekker warm. Maar nu ik heb gezien wat er allemaal kan gebeuren denk ik wel een beetje anders.

Mening over de kwaliteit film
Ik vond de film niet echt goed, het was gewoon een conferentie maar dan opgenomen en een paar zwakke animaties erbij. Maar de inhoud vond ik wel goed alleen deed hij best vaak dingen herhalen maar ja dat hoort bij overtuigen. En hij probeerde een paar grapjes te maken: dat maakte het wat minder saai.


Mening –gedachten over de boodschap van de film
Ik vind het een vrij goede film want hij probeert mensen te helpen nadenken over dingen waar ze normaal gesproken niet over zouden nadenken. Hij probeert mensen te schokkeren met statistieken en vooruitblikken (bijvoorbeeld dat Nederland voor ¾ overstroomt). De gedachten van de film is: gebruik vervuilende dingen alleen als het echt nodig is want anders verpest je het voor jezelf of de mensen die na jou komen. Kortom: De wereld redden begint bij jezelf!

Standpunten tegen de beweringen in de film
1 Co2: Veel wetenschappers zeggen dat de Aarde al bijna tien jaar niet meer opwarmt ondanks dat er steeds meer CO2 in de atmosfeer komt
2 Tjaad: In de film zegt Al gore dat het oplossen van het Tjaad-meer komt door global warming maar veel onderzoekers denken dat dit komt door bevolkingstoename
3 Dat koraalriffen aan het bleken zijn als gevolg van temperatuurstijging. Het IPCC gaat echter niet verder dan dat, indien de temperatuur 1 tot 3 graden zou stijgen, er een toenemend bleken en sterven van koraal zou kunnen optreden, tenzij het koraal zich zou kunnen aanpassen. Het onderscheid tussen de gevolgen van opwarming van de aarde en de gevolgen van overbevissing en vervuiling (onder andere verzuring door CO2) is moeilijk te maken
4 IJsberen: Al Gore vertelt dat de ijsberen waren verdronken omdat ze geen ijs konden vinden om op te gaan, dit geloofde ik niet en heb ik na gezocht en ze waren eigenlijk verdronken door een storm.
5 Vissen: Hij heet het ook de hele tijd over verzuring maar het is ook maar goed dat dit er is want veel vissen hebben zuren nodig
6 Golfstroom: Hij zegt dat de warme golfstroom kan stoppen als gevolg van global warming. Veel wetenschappers zeggen dat dit niet kan, maar sommige zeggen dat het wel langzamer kan gaan stromen.
7 Smog: Hij zegt dat de lucht nu helemaal vervuild is maar in 1970/1980 was hij nog veel vervuilder en is er toen een “ice age” gekomen? Ik dacht van niet
8 Co2: Co2 komt niet het meeste van de mens af: vulkanen, dieren, bacteriën en oceanen produceren veel meer

9 Zonnenstippen: Volgens onderzoekers heeft het niets te maken met wat er op de aarde gebeurt maar vooral via de zon het heeft te maken met het aantal zonnestippen: bijvoorbeeld in een ijstijd zijn er maar een paar stippen. Zonnestippen zijn gigantische magnetische velden.

Eigen mening
Ik vind het goed dat hij er veel aandacht aan besteed alleen geloof ik het nog niet echt want die vooruitblikken van hem zijn allemaal uit schattingen. Ze zouden beter veel aandacht kunnen besteden aan dingen die er echt toe doen bijvoorbeeld als er een ramp gebeurt. Maar ja dat maakt de mensen niets uit want dat heeft niets met hun zelf te maken, global warming wel. En als er dan toch een ijstijd aan komt vinden we er toch wel iets op.
Ik denk niet dat het veel uit maakt als je nu de aarde vervuilt want de aarde bestaat al zo’n 6 biljoen jaar en de mensen 500 miljoen dus daar moet de aarde wel tegen op kunnen. Ik denk ook niet dat ik door die film anders ga doen, niet dat ik nu al veel gebruik maakte van de auto maar goed.

Nawoord
Ik heb nu de film gezien, verslag gemaakt en tegenstellingen gezocht en nu denk ik er anders over dan van te voren ik vind het een saai onderwerp omdat ik het onzinnig vind. Ik kan me goed voorstellen dat mensen dit geloven en er iets aan proberen te doen. Dat komt omdat ze worden bang gemaakt door de staat. Er zijn ook veel mensen die denken dat Al Gore een heel slim persoon is maar hij is dat zelf niet want hij heeft het helemaal laten maken door 2 professors en hij rijdt zelf ook in een dikke auto.

REACTIES

W.

W.

dit is een erg zwak verslag. slechte formulering van zinnen, en teveel meningen in het verslag verwerkt.
ik stond versteld toen er stond dat je een havist was...
erg zwak.

12 jaar geleden

M.

M.

Ik vind dit een erg slecht verslag. Er zijn veel meningen in verwerkt en de zinsopbouw is ronduit slecht. Meningen van de schrijver zijn ook slecht onderbouwd. Als je je mening verwerkt, doe het dan goed.

12 jaar geleden

V.

V.

Wauw Guus. Hierbij wil ik je bedanken voor het maken van mijn avond. Je hebt met je verslag mijn zus en ik vreselijk aan het lachen gemaakt. Dit hadden we net even nodig. Dus bedankt hiervoor.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "An Inconvenient Truth (2006)"