Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alibi (2008)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 839 woorden
  • 6 mei 2008
  • 75 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
75 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
‘Alibi’

Zakelijke gegevens:
- Alibi
- Cast:
 Achmed Akkabi(Youssef)
 Georgina Verbaan(Andrea)
 Frederik Brom(Rick)
 Egbert Jan Weeber(Sander)
 Isa Hoes(Tanja)

Vorm
Het verhaald speelt zich vooral af op een terras in Amsterdam, waar Andrea werkt. Maar ook in het bureau van het Alibi bedrijf. Het verhaal begint alleen op het politiebureau, omdat Youssef is opgepakt. Daar verteld hij wat er is gebeurd. De film is dus eigenlijk één grote flashback.
Youssef is een vrolijke jongen en draagt dan ook fel gekleurde kleding. Dit geldt ook voor Andrea. Rick is een beetje een gluiperd en heeft dan ook geen kleding smaak. Hij draagt altijd pakken, zonder stropdas, hij is een beetje een player. Sander is een beetje raar, dus heeft altijd ook iets aan wat een ander nooit zal dragen. Hij is een geval apart. Het is altijd wel een gezellige boel.

De titelsong ‘Stuk’ van “The Partysquad” is een relaxed nummer. Youssef is ook een relaxte kerel, een echte levensgenieter.
Deze film is een romantische comedy.

Inhoud
De film begint op het politiebureau. Youssef is opgepakt en hij moet zijn verhaal vertellen aan de politie. De film is dus eigenlijk één grote flash back. Youssef begint zijn verhaal op het moment dat hij Andrea en Rick ontmoet. Hij krijgt een baan aangeboden bij het bedrijf van Rick, die in Alibi’s handelt. Ondertussen wordt Youssef verliefd op de ‘spring in het veld’ Andrea, een serveerster. Andrea is vaak teleurgesteld door mannen, omdat ze logen. Ze wil nooit meer een relatie met een man die liegt. Youssef valt dus niet in die categorie, omdat liegen zijn baan is. Hij moet dus kiezen tussen zijn liefde of zijn baan…

Functie
Alibi is een film om mensen te amuseren. Sommige karikaturen zijn zo dom, dat ze grappig zijn, zoals de vriendin van Sander. Ook worden veel mensen op een leuke manier beet genomen.

Reflectie

Vooraf

Ik moest nog voor CKV een activiteit ondernemen, dus heb ik voor een film gekozen. De film Alibi leek me een komische film. Dus heb ik een vriendin opgebeld en we zijn gezellig met z’n tweeën naar de bioscoop in gegaan.

Achteraf

Het was niet echt druk en konden dus op een plek gaan zitten waar we de film goed konden zien.
De film was echt heel erg leuk, ik heb me echt dood gelachen. Vooral het laatste stukje, waarin Sander de broer van Youssef moest spelen was echt grappig, maar ook heel romatisch…
Ik vind deze film echt een aanrader. Het is echt een film om gezellig samen met je vriendinnen heen te gaan.


Recensie
Beoordeling:

(Sentimento.nl) - Alibi is een komedie over de bijdehante Youssef (Achmed Akkabi). Youssef ontmoet Rick (Frederik Brom) die een bloeiend bedrijf leidt dat handelt in alibi's. ALIBI B.V. is een bedrijf dat perfecte smoezen verzint voor iemand die bijvoorbeeld vreemdgaat of geen zin heeft in een weekendje met zijn schoonmoeder. Youssef, past prima in dit bedrijf maar komt in conflict als hij verliefd wordt op Andrea (Georgina Verbaan), serveerster in een restaurant. Andrea wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft.

Het eerste deel van de film is eigenlijk gelijk het beste deel, je maakt kennis met Youssef en het alibi bedrijf. Het bedrijf is op zich is al een grappig gegeven. Maar als Youssef daar aan de slag gaat wordt het helemaal leuk. Youssef moet allerlei typetjes spelen om mensen om de tuin te leiden. Achmed Akkabi zet perfect en met veel humor de typetjes en ook het karakter van Youssef neer.

De film begint dus verrassend, dit komt mede doordat het alibi-bedrijfje een heel nieuw iets is, maar door de verloop van het verhaal wordt het jammer genoeg toch een beetje voorspelbaar. Wanneer Youssef verliefd wordt op Andrea (Georgina Verbaan) weet je meteen dat het de mist in gaat, maar eigenlijk weet je ook dat het daarna weer goed gaat komen. Dat er veel bekende acteurs meedoen verandert hier helaas niet veel aan. Maar het maakt de film wel leuker.

Zo werkt Egbert-Jan Weeber in de rol van nerd ook bij Alibi.BV, hij weet ook echt heel sullig over te komen. De baas van het bedrijf Rick (Frederik Brom) is een hele gladde snijboon die de kwaaie genius speelt. Brom doet dit met verve. Georgina is in de rol van chagrijnige serveerster ook prima. Vooral de scènes waarin ze besloten heeft om eerlijk te zijn tegen de klanten, zijn grappig. Maar onveranderd blijft dat Alibi geen film is van special effects, ijzersterke verhalen of heftige emoties.

Toch is Alibi de moeite waard. Het is namelijk heel leuk om te zien hoe het bedrijfje in z'n werk steekt en Achmed Akkabi maakt je zeker aan het lachen. Een jongen van Marokkaanse afkomst die feilloos een Hagenese taxichauffeur nadoet is toch leuk. Als je geen ijzersterk verhaal verwacht, is Alibi goed te doen. In Amerika bestaan er al grote alibi bedrijven, misschien dat het nu in Nederland na deze film ook van de grond komt. Altijd handig om in de buurt te hebben!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alibi (2008)"