Mongolie

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vwo | 238 woorden
  • 15 april 2008
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
53 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Geschiedenis van mongolie

Mongolië is een arm land met veel landbouw. Het is er warm, in de winter ook en in de zomer kan de temperatuur zelfs oplopen tot 55 graden Celsius. Het land is ontdekt in 1345 door ontdekkingreiziger Pierre Kuijpers (niet zo bekend, maar in Mongolië wel).
Er waren vroeger veel slaven. maar ook veel rijke mensen. Verder kun je meer informatie vinden op: www.mongoliehetlandvandewaarheid.com
Zelf willen wij nog iets vertellen over de bevolking van het land.

het in dichtbevolkt dat betekent dat er veel mensen wonen maar er zijn ook plaatsen waar het heel rustig is. De grote streden zijn rijk en de krotten wijken arm.
De mensen in de krotten wijken leven in krotten dat zijn lelijke huisjes van hout waar nog allerlei gaten en spleten in zitten. De rijke mensen wonen in hele grote villa's, die voorzien zijn van meestal 5 badkamers en 15 kamer met een zwembad, en dat voor maar liefst 1 miljoen.
Auto's zijn er veel, dat is slecht voor de Co2 uitstoot, dat weten de mensen daar maar ze willen er niet in geloven.
Onderwijs is niet super in het land. 34% van de bevolking is analfabeet. De medische zorg gaat met sprongen vooruit. Er zijn steeds meer artsen en er is minder zuigelingensterfte. De kleding in Mongolië is mode. maar een aantal mensen loopt ongegeneerd naakt rond (alleen iets voor zijn geslachtdelen) Een aantal gelovigen loopt ook rond in de kleding van hun geloof.

REACTIES

M.

M.

heel goed!!

14 jaar geleden

M.

M.

Onderwijs is niet super? er zijn 2,3% analfabeten in Mongolië. NIET 34%!!/
Mongolië hanteert Kyoto-verdrag van de Verenigde Naties(milieu). Naar mijn mening is deze verslag waardeloos het bevat teveel misverstand in cijfers en feiten.
Naar mijn mening en hoe Mongolië op dit moment voorstaat(2011) . Kan het een van de rijkste/welvarende land worden in Azië.

13 jaar geleden

Y.

Y.

Super goed verslag! Hoewel het in 2008 is gemaakt is de informatie nog steeds kloppend.
Om even terug te komen op de reactie van Michael: Het analfabetismepercentage ligt wel degelijk rond de 34%!!
Ik ben zelf afkomstig uit Mongolië, het onderwijs daar laat helaas tot op heden te wensen over.
Al met al een erg duidelijk en handig verslag!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.