Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Griepepidemie

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 313 woorden
  • 13 april 2007
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
3 keer beoordeeld

Anw: Griepepidemie Wat houd een griepepidemie in? Als er meer dan 60 vd 100.000 mensen in Nederland de griep hebben is het een epidemie. De belangrijkste verschijnselen van griep zijn hoge koorts, verkoudheid, koude rillingen en spierpijn (teletekst bericht donderdag 8 maart 2007, griepepidemie in Nederland) 1) Hoe is een bepaalde natuurwetenschappelijke kennis tot stand gekomen? In 2003 is er een nieuw systeem ontwikkeld die in een snel tempo kan berekenen hoeveel mensen er per provincie de griep hebben. De griepmeter. Bij de griepmeter moet je eens per week vertellen of je een van de symptomen van de griep hebt en dit wordt dan verder in een laboratorium uitgezocht. Ze hebben dit vergeleken met andere jaren en hieruit is gekomen dat het een epidemie is. 2) Wat zijn de voor- en nadelen van een bepaalde toepassing? Voordelen: zijn er niet

Nadelen: veel gezondheidsklachten. Het is besmettelijk, het kost de overheid veel geld, er zijn risicofactoren; vooral oudere mensen, mensen met een slechte weerstand, en bijv. mensen met longklachten, diabetes en hartpatiënten hebben er extra veel last van. 3) Hoe weet je wat waar is? De griepmeter is een zeer betrouwbaar systeem. Ik heb daarvoor ook de site van degrotegriepmeting en verschillende nieuwssites geraadpleegd. Verder is er ook goed onderzocht in laboratoria en ziekenhuizen. 4) Hoe beïnvloeden natuurwetenschappen en de samenleving elkaar? Er komen steeds nieuwe anti virale middelen op de markt, die zorgen voor klachten vermindering waardoor je minder lang ziek bent. Mensen gaan dan weer eerder werken en dat kost de overheid dan minder geld. Maar bij een virus moet je wel uitzieken. Als de leeftijdsgrens verlaagd wordt kost het de overheid wel meer griepspuiten. 5) Waar ligt de grens? Die is al overschreden want er zijn 86 van de 100.000 mensen die griep hebben. En bij een epidemie is dat al vanaf 60. Discussiepunt: Moet de regering de leeftijdsgrens voor het krijgen van een gratis griepprik verlagen van 65 naar 60 jaar en waarom?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.