Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Leefbaarheid in Nederland

Beoordeling 4.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 388 woorden
  • 30 oktober 2006
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 4.1
30 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1850: industriële revolutie
- veel werk in de stad
- Mechanisatie: minder werk in de landbouw

1890-1960: urbanisatie
- van platteland naar stad

1960-1980: Surbanisatie:
- Van stad naar platteland
- Mensen: rust, ruimte, groen
- Bedrijven: goedkopere ruimte/grond

1980-nu:re-urbanisatie:
- Van platteland naar stad
- Jongere mensen: veel voorzieningen
- nadelen van surbanisatie: File

Problemen in de stad problemen op het platteland
- Forensisme - er komen steeds meer regels

- Luchtvervuiling - mechanisatie
- grondprijzen zijn - specialisatie
hoog - schaal vergroting
- ontgroening - ruilverkaveling
- vergrijzing
- verpaupering
- ruimtelijke
segregatie
- criminaliteit

Na 1960 neemt de welvaart in Nederland toe. Vrijwel iedereen is in staat om een auto te kopen. De mobiliteit van de mensen neemt toe. Ze verplaatsen zich steeds sneller en over steeds grotere afstanden.

Verkeer:
Er is redelijk veel verkeer op de dijk maan naast de dijk zijn er allemaal op en afritten waar de auto’s kunnen parkeren en de kinderen rustig kunnen spelen.

Bewoners:
Er komen steeds meer jonge gezinnen wonen maar ook nog een paar oudjes in de buurt. De meeste jonge gezinnen komen hier omdat er veel groen is. De wat oudere mensen gaan wat meer het dorp in omdat ze daar dichter bij de winkels zitten


Woningbouw:
Bij ons in de buurt heb je veel verschillende woningen bijna alle woningen zijn vrijstaand. Ons huis is in 1930 gebouwd maar iets verderop zijn ze bezig met een nieuw huis aan het bouwen. …………………….. meer…………………………..

(Openbaar) groen:
Groen is er genoeg bij ons in de buurt. Achter de dijk ligt de avenlingen (natuur gebied) met strandjes en wandelpaden. Ook zijn er veel slootjes en vijvers in de weilanden/tuinen. Iedereen bij ons aan de dijk heeft wel een tuin met groen er in.

Voorzieningen:
Met de voorzieningen valt het wel mee. Een speelplaats is er niet en winkels ook niet. Alleen een boten bedrijf. Maar dat komt omdat het in het dorp is dus je moet gewoon even een stukje fietsen/rijden/lopen voordat je er bent.

Milieu:
Het ziet er best schoon uit aan de dijk af en toe ligt er wel eens een papiertje maar dat valt best mee. Het wordt ook goed bij gehouden door de gemeente. Ook de bomen/bosjes/gras word goed bij gehouden door de gemeente ze komen soms langs om omgekapte bomen te versnipperen of om de bosjes die langs de dijk staan te snoeien.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.