Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Huisvrouw pleegt seriemoord

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Uiteenzetting door een scholier
  • 3e klas havo | 297 woorden
  • 11 oktober 2006
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
6 keer beoordeeld

Huisvrouw pleegt seriemoord
KABOEL, woensdag
Een huisvrouw in Afghanistan heeft een seriemoord gepleegd. Tegen de politie heeft zij bekend dat ze een rol heeft gespeeld in de moord op 27 mannen. De 39-jarige Shirin Gul heeft het meest taxichauffeurs als slachtoffers genomen. Ze verkocht de auto's aan de Pakistaanse grens. De Afghaanse aanklager tegen Gul, haar minnaar Rahmatulah, haar 18-jarige zoon Samiullah en vier medeplichtigen hebben de doodstraf tegen haar geeist. Shirin Gul en haar medewerkers volgden bij de moorden een vast patroon. Rahmatullah of Samiullah nam een taxi naar huis. Gul nodigde de chauffeur uit voor een kopje thee en thuis vermoordde ze de taxichauffeurs en andere slachtoffers. De politie vond de lijken, waaronder ook Gul's echtgenoot, in en bij huizen van Gul in Kaboel en de oostelijke stad Jalalabad. Over 14 dagen volgt de uitspraak tegen de Afgaanse Shirin Gul.

In Amerika is het heel gemakkelijk om aan wapens te komen. Dat komt door de wet van vrij wapenbezit. Er vallen ongeveer 10.000 vuurwapendoden in Amerika. De meeste van die doden vallen in de Getto's. Maar af en toe gaat het ook mis in andere wijken, gezinnen of op school.

Er zijn veel nadelen aan de wet van vrij wapenbezit. Gestoorden kunnen bijvoorbeeld eenvoudiger in korte tijd aan een wapen komen en veel mensen doden, Ongelukken met wapens komen veel vaker voor, het terugeisen van wapens is moeilijk, mensen kunnen gemakkelijk anderen mensen bedreigen met een (vuur)wapen enz.

Ik ben tegen de wet van vrij wapenbezit. Iedereen kan zo aan een wapen komen en mensen kunnen er van alles mee doen, gestoorde mensen kunnen zo moorden plegen en mensen die bijvoorbeeld zelfmoord willen plegen kunnen heel gemakkelijk aan een wapen komen en zo eerder zelfmoord plegen. Ik vind niet dat ze deze wet in Nederland moeten invoeren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.