Mayr-kuur

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 6e klas vwo | 439 woorden
  • 18 juli 2006
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 7
2 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat is de mayr-kuur? De mayr-kuur is een combinatie van rust, reiniging en lichaamsbeweging onder begeleiding van een Mayr-arts. Het basisprincipe van de kuur is dat alle ziekmakende afvalstoffen uit uw lichaam verwijderd worden door middel van een speciaal vastgesteld dieet en buikbehandelingen die de doorbloeding van de organen stimuleert. De kuur bestaat uit 3 weken, waarvan u de eerste week, de voorkuur, altijd thuis volgt. De tweede kuur, de hoofdkuur, die wat strenger is in opzet, kunt u thuis of in een kuuroord volgen. Tijdens de nakuur, die in de laatste week plaatsvindt, geeft u uw lichaam de gelegenheid om weer aan een normaal eetpatroon te wennen. Uw darmreiniging zit erop! Het effect van de kuur is het grootst wanneer u in een ontspannen toestand verkeerd. De kuurprogramma's worden volledig op uw persoonlijke omstandigheden afgestemd. Uw lichamelijke en geestelijke conditie worden d.m.v. een grondig onderzoek vastgesteld alvorens u aan de kuur mag beginnen. Uw klachten en eventuele specifieke wensen worden uitgebreid besproken. U stelt samen met de Mayr-arts het doel van de kuur vast. Waarom een mayr-kuur? Tijdens de kuur staat de darm centraal. Deze is immers de transportweg van uw voedsel. Door de darm te reinigen worden voedingsstoffen weer optimaal verteerd. Door onze speciale voeding worden schadelijke stoffen beter afgevoerd, terwijl het lichaam er wel voldoende energie uithaalt. Schadelijke stoffen worden beter afgevoerd. Het afweersysteem verbetert en u kan het zelfreinigende vermogen van uw lichaam weer optimaal benutten.
Hoe kunt u de Mayr-kuur volgen? Een aantal keren per jaar organiseert de Artsenwerkgroep Mayr-therapie een kuurweek in een kuuroord. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u naar de data informeren. Wanneer u liever thuis kuurt, kunt u altijd terecht bij een Mayr-arts voor begeleiding. Tijdens de kuur consulteert u deze arts twee keer per week. Wanneer u voor thuis kuren kiest, zorgt u er dan wel voor dat u een periode voor deze kuur vrijmaakt, zodat u in alle rust aan de kuur kunt deelnemen. Vergoeding van de verzekering Mayr-artsen zijn aangesloten bij de Artsenvereniging tot Bevordering van de NatuurGeneeskunde (ABNG). Hun consulten worden door de meeste particuliere verzekeringsmaatschappijen vergoed. Ziekenfondsen vergoeden ze vaak voor een bepaald gedeelte. Informeer hierover bij uw Mayr-arts of uw verzekeringsmaatschappij. Contact Heeft u nog verdere vragen, of wilt u informeren naar de data van de kuurweken, dan kunt u contact op nemen met het secretariaat. Wanneer u thuis wilt kuren, kunt u contact opnemen met een van de Mayr-artsen. Secretariaat telefoon 0294 - 291 239
Mevrouw M. Oussoren, arts
Brugstraat 6, 1396 JV Baambrugge
telefoon 0294 291 239
Mevrouw N. Weiss, arts
Milrooyseweg 4, 5258 KH Berlicum (NB) telefoon 073 503 18 22
De heer M.R. Hoeksema, arts
Veeartsenijstraat 215, 3572 DJ Utrecht
telefoon 030 271 68 11

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.