Londen

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 962 woorden
  • 29 mei 2006
  • 481 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
481 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Londen

De geschiedenis van Londen

Londen is gesticht door de Romeinen die Engeland binnenvielen in het jaar 43 na Christus. Ze bouwden een stad op noordoever van de Theems deze stad noemde ze Londinium . Later werd er een brug over de Theems gebouwd. In het jaar 61 na Christus werd Londinium platgebrand door de stam van Iceni onder leiding van koningin Boudiccaea. Later versloegen de Romeinen de stammen en herstelden Londinium. Daarna maakten ze het de hoofdstad van Romeins Brittanië.De Romeinen regeerden tot 410.

Beroemde gebouwen

De St. Paul is een grote beroemde kathedraal. Hij is bij een grote stadsbrand op 2 september 1666 afgebrand. De St. Paul is later tussen 1675 en 1711 herbouwd. De nieuwe kathedraal werd ontworpen door Sir Christopher Wren.


De Tower of Londen is bijna 1000 jaar oud, en was vroeger een koninklijke gevangenis. Hier werden alle beroemde mensen die iets misdaan hadden veroordeeld en gevangen gezet.

Het Brits museum gaat niet zoals je zou verwachten over Groot Brittannië maar over overblijfselen uit de oude Griekse, Egyptische en andere beschavingen. Het British museum is geopend in 1759 en is nu nog in gebruik dit museum is de meest geliefde attractie van toeristen in Londen
Westminster is de plek waar de Engelse koningin en de parlementsleden werken. Hoewel de parlementsgebouwen er oud uitzien zijn ze in 1834 afgebrand en minder dan 150 jaar geleden herbouwd. Tegenwoordig staat het paleis van Westminster bekend als House of Parliament

De Big Ben is een hoge toren die aan het Houses of Parliament vast zit. Boven in de Big Ben is een hele grote klok gemaakt, met een wijzerplaat met een doorsnee van 7 meter, heeft wijzers van 60 centimeter lang en weegt in totaal 14 ton. Maar ook al noemt iedereen de toren de Big Ben, eigenlijk heet deze St.Stephen’s Tower, en The Big Ben is de naam van de klok op de toren

Buckingham Palace is het paleis van de Engelse koningin. Het is een heel groot paleis er zijn: 660 grote zalen een bioscoop, een zwembad, een postkantoor, een ommuurde tuin van 16 hectare en 300 man personeel Buckingham Palace is gebouwd in 1703 en was bedoeld als stadswoning voor de hertog van Buckingham. Koning George III kocht het huis in 1762 voor £28.000 en veranderde het in het officiële paleis van het Britse koningshuis. Als je in de zomer in Londen bent kun je 18 van 660 kamers van binnen bekijken. Verder staan voor Buckingham Palace wachters met rooie uniformen om 12 uur lossen zij elkaar af dat is mooi om te ziem

Het London Eye is een wereldberoemd reuzenrad, dat komt doordat het het grootste reuzenrad ter wereld is! Hij is namelijk 132,5 meter hoog. En het weegt 15.000 ton. Het London Eye is gebouwd 1999. Verder heeft dit reuzenrad wel 32 gesloten wagons. En als je er in zit heb je een half uur lang uitzicht over Londen en het landschap daar omheen.

Beroemde pleinen en parken

Trafalgar Square is het grootste plein in het centrum van Londen. In het midden van Trafalgar Square staat een beeld van admiraal Nelson. Horatio Nelson versloeg in 1805 de Fransen in de zeeslag bij Trafalgar. Vier reusachtige leeuwen staan onder aan het beeld van Nelson. Er zijn ook nog twee mooie fonteinen op het plein. Ieder jaar voor kerst stuurt Oslo hoofdstad van Noorwegen een reusachtige kerstboom voor op het plein.

Leicester Square is een plein in het belangrijkste toeristengebied van Londen. Er zijn bioscopen en ’s avonds kun je er zelfs beroemde filmsterren tegenkomen. Verder staat er ook een standbeeld van Charlie Chaplin.


Picadilly Circus is bekend omdat er in het midden een standbeeld staat van Eros een beroemde man die tegen de kinderarbeid streed. Verder is Picadilly Circus ook bekend omdat er hele grote lichtreclames zijn.

Hyde Park is een groot park midden in Londen met veel gras en bomen. Een deel van het park heet Kensington Gardens. Daar staan veel standbeelden en fonteinen in. Verder woonde ook de wereldberoemde Prinses Diana in Kensington Palace. Dat ligt in de Kensington Gardens. Hyde Park is ook beroemd vanwege de Speakers Corner. Dat is iedere zondag. Daar mag iedereen die dat wil een toespraak houden, maar je mag met de sprekers ook een discussie voeren.

Het vervoer

De metro
De metro wordt ook wel de ondergrondse of op z’n engels de underground genoemd. De underground is een van de oudste metro ter wereld. De eerste lijn werd al geopend in 1863. Vroeger werden de metro getrokken door stoomlocomotieven, tegenwoordig rijden ze op elektriciteit. Het hele Londense metronetwerk heeft een totale lengte van 400 km en telt 237 stations. Het is daar mee het grootste metronetwerk van de hele wereld. De metro is oorspronkelijk bedoeld om mensen uit de buitenwijken naar het centrum van Londen te brengen. Tegenwoordig is het doel van de metro meer het vervoer door het centrum van Londen.

De bussen
Londen heeft bijna 1000 busroutes, maar daar rijden behalve rode dubbeldekkers ook andere modellen, soorten en kleuren bussen op. In Londen wordt met dubbeldekkers gereden omdat daar 2x zoveel mensen in kunnen en dat is handig in zo’n grote en drukke stad als Londen.

Taxi’s
De meest luxe manier om je in Londen te reizen is met de taxi. De taxi is wel erg duur, want alleen met zeggen waar je naartoe wilt ben je al £ 1,- (€ 1,50) kwijt. Je moet ook betalen voor ieder stuk bagage en iedere passagier dat je mee wilt nemen. Maar taxichauffeur wordt je ook niet zomaar, want behalve dat je goed moet kunnen rijden moet je ook nog een examen met de naam “the knowledge” halen. Bij dat examen moet je laten zien dat je alle straten in Londen kent. Als je een taxi nodig hebt ga je gewoon aan de stoeprand staan, en steek je je hand op. Een lege taxi heeft een geel lichtje aan. Alleen zwarte taxi’s mogen mensen oppikken van de straat. Er zijn ongeveer 19.000 taxi’s in Londen.

REACTIES

D.

D.

mooi werkstuk ik heb er veel aan!! =)

13 jaar geleden

D.

D.

dat stukje over parlement staat: house of parliament (lia?) is toch fout of is het engels

13 jaar geleden

G.

G.

Mooi werkstuk! De beroemde gebouwen, pleinen en parken is goed uitgebreid. Ik vind het wel jammer dat er weinig geschiedenis in staat van de stad Londen! Misschien nog een tip om dat uit te breiden voor de rest. Een perfect werkstuk!!!

13 jaar geleden

P.

P.

Bij dat stuk over Buckingham Palace staat aan het einde geen punt en er staat ziem. En die wachters heten Beefeters.

12 jaar geleden

A.

A.

Ik heb hier bijna niks aan alleen de laatste stuk tekst over het vervoer in London

10 jaar geleden

H.

H.

waarom kijk je dan op deze site kijk dan ergens anders!! hier kan je heel veel uit halen hoor!

9 jaar geleden

H.

H.

hallo ik heb veel informatie hier uit gehaald ik hoop dat ik voor mijn werkstuk een 10 haal! thxxx xx

9 jaar geleden

M.

M.

Tip: miss moet je even iets vertellen waarom het zo'n beroemde stad is geworden door eten ofzo??

9 jaar geleden

I.

I.

dat stukje over dat de London Eye 132,5 hoog is en 15.000 ton weegt klopt niet. er staat iets anders op Wikipedia. Hierdoor had ik een halve punt aftrek. Zouden jullie dit alsjeblieft willen veranderen? De goeie gegevens zijn dat London Eye 1.700 ton weegt en is 135 meter hoog.

9 jaar geleden

I.

I.

dat stukje over dat de London Eye 132,5 hoog is en 15.000 ton weegt klopt niet. er staat iets anders op Wikipedia. Hierdoor had ik een halve punt aftrek. Zouden jullie dit alsjeblieft willen veranderen? De goeie gegevens zijn dat London Eye 1.700 ton weegt en is 135 meter hoog.

9 jaar geleden

M.

M.

Mooi gemaakt! En bedankt nu kan ik leuk iets over Londen leren.

7 jaar geleden

M.

M.

Mooi gemaakt! En bedankt nu kan ik leuk iets over Londen leren.

7 jaar geleden

P.

P.

Te moeilijke woorden in

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.