System of a Down

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vwo | 539 woorden
  • 28 mei 2006
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 7
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
THE VOICE OF METALL System of a Down bestaat uit 4 leden: Serj Tankian, Shavo Odadjian, Daron Malakian & John Dolmayan
De 4 leden uit Los Angeles hebben een melodieuze, maar ook een hard rock stijl ontwikkelt rond de 19de eeuw. System of a Down zijn beïnvloed door verschillende soorten muziek; Amerikaanse volks muziek, “tribal ritmes”, hip hop, gothic, metal en hard rock. Dus je kunt ze wel een “gekruiste” band noemen, maar wat je ook zegt ze maken mooie muziek en weten hun vele fans over de hele wereld te amuseren. Serj Tankian: de leadzanger van de band
Serj Tankian is geboren op 11 augustus 1967 in Beirut. Hij ging naar de Rose & Alex Pilibos academie waar hij samen met bandleden Daron Malakian en Shavo Odadjian. Serj heeft zijn eigen platenlabel Serjical Strike opgericht zodat hij de soort muziek die niet door de “normale” plantenmaatschappijen geaccepteerd worden kan uit brengen. Serj Tankian is een man die graag tegen het normale ingaat, en laat ook gewoon zijn mening horen. Hij en de Tom Morello van Audioslave hebben samen een politieke partij “Axis of justice”opgericht voor jongeren die geïnteresseerd zijn in politiek, hiermee hebben ze ook vele demonstraties gehouden b.v. tegen de slechte behandeling van dakloze in de VS. Daron Malakian is de gitarist, zanger en hij schrijft de liedjes en teksten. Daron Malakian is geboren op 18 juli 1975 in Hollywood, California. Hij ging naar Roosevelt Middle School and Glendale High School. Beide ouders ware artiesten, wie hun kind opvoedde in een creatieve omgeving. Daron Malakian zegt dat zijn vader zijn grootste voorbeeld is geweest, hij heeft hem geholpen met het vinden van zijn eerste gitaar en hij heeft zelfs geholpen met zijn eerste de videoclip, deze videoclip was zo’n groot succes dat hij binnen een paar dagen volledig uit verkocht was, hij was alleen nog te vinden via e-bay . Na deze clip werd Daron uitgeroepen door Metal Edge Magazine als 4de van de beste gitaristen van het jaar. De naam System of a Down is afgeleid van het gedicht van Daron Malakian, die de titel had: "Victims of a Down". Shavo Odadjian is de bassist van de band. Shavo Odadjian is geboren op 22 april 1974 in Los Angeles. Hij zat op de “Private Christian” school, maar nadat zijn oma overleden was ging hij van school af en hield hij op met geloven, nu geloofd hij in zijn eigen god. Shavo was vanaf 1993 tot 1995 de manager van de band SOIL. Ook heeft hij de videoclip ”Aerials” geregisseerd van het 2de album Toxicity. John Dolmayan drummer van de band. John Dolmayan is geboren op 15 juli 1971 in Libanon. Toen hij 5 jaar was is hij samen met zijn ouders gevlucht naar Theronto, maar omdat ze daar geen huis konden vinden zijn hij en zijn ouders in Los Angeles gaan wonen. Hier ging hij naar de Alex Pilibos School, waar hij eerst problemen had met aanpassen. Hij ging met zijn 14 al in een lokaal bandje, waar hij later ontdekt werd, en zich aansloot bij System of a Down. Dankzij hun ongewone muziek en optredens trekken ze veel fans en ook niet fan, naar hun concerten. Ze wonnen vele prijzen, b.v. de TMF en MTV awards en vele andere prijzen voor beste rock of metal groep.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.