Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waarom een mier niks aan geschiedenis heeft!

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 534 woorden
  • 28 mei 2006
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
53 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Waarom voor een mier geschiedenis geen belangrijk vak is:
- Een mier heeft weinig hersencellen waardoor hij weinig kan onthouden. Dus dan kan je steeds hetzelfde keer op keer vertellen. Dat zou geen nut hebben.
- Hij zal te nodig zijn bij het verzamelen van voedsel en beschermen van anderen hieronder een schema over de mieren maatschappij:
De mierenmaatschappij heeft de volgende werkverdeling:
• de koningin(en)
• de werksters

• de mannetjes
het werk van de werksters
Soldaten die het nest beschermen of aanvallen. Voedselmakers sommige werksters leggen eieren die door anderen worden opgegeten.
- Een mier leeft ook veel korter dan een mens dus ze hebben er bijna geen nut aan, want ze zullen waarschijnlijk gelijk moeten werken als ze terug zijn van hun lessen.
- Men weet ook niet of een mier echt moet opgroeien of dat het na enkele dagen al gaat werken. Als ze naar een paar dagen gelijk moeten werken hebben ze weinig tijd want in enkele dagen leer je geen geschiedenis.
- Ook geschiedenis leraar worden lukt ook niet in 1 mieren leven. En als je geen leraren hebt kan de geschiedenis ook niet worden doorvertelt zonder ernstig verdraaid te worden.
- De geschiedenis van de mier zal vast wel bestaan bijvoorbeeld dat: een koning is dood gegaan of dat er een mierenhoop is uitgemoord door een miereneter maar geen enkele mier heeft een reden omdat te gaan opschrijven.
- Ze hebben er niet eens materiaal voor.
Mieren vallen aan en verdedigen zichzelf door te bijten, en bij vele soorten, door te steken. In beide gevallen injecteren ze hierbij soms chemische stoffen in het slachtoffer, waaronder mierengif.
- Mieren hebben ook niet de drang om iets van het verleden te leren. Er zijn geen duizenden mieren gedood door andere mieren. Zoals wel bij de mens (Hitler e.d.). Die macht hebben mieren niet dus ze kunnen ook die macht niet misbruiken.

- De dieren leven voor werken (en voortplanting) dus daar steken ze al de tijd die ze hebben in.


- Heb je ooit een mier met een bril gezien??????

- Mensen vinden de geschiedenis interessant, om bijv. te snappen hoe Hitler aan de macht is gekomen. De mieren hoeven geen geschiedenis te leren. Ze schijnen uit zichzelf goed te zijn dus ze gaan niet de fout in. Dus er is geen geschiedenis om van te leren.

- Mensen vinden de geschiedenis interessant, om bijv. te weten wanneer de kernbom is verzonnen. De mieren hebben geen kernbommen verzonnen hoogstens een techniek geleerd hoe je mierenhoop moet bouwen, maar dat leren ze wel bij de opvoeding. De mieren hebben ook alleen maar natuurlijke materialen gebruikt tenminste ze hebben (van wat de mens weet) nog nooit iets zelf gemaakt misschien hebben ze wel ooit iets van de mens gevonden bijv. een stuk schoen of een wiel en dat gebruikt voor hun nest maar dat heeft niks met hun te maken behalve dat zij het gebruiken.
- Mensen vinden het interessant om te weten waardoor en wanneer een (belangrijk) mens is gestorven. Mieren maakt dat niks uit, want ze kunnen erg veel mieren uit hun kolonie missen zonder dat ze de mier echt missen of zelfs opmerken dat de mier er niet meer is.

REACTIES

D.

D.

grappig

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.