Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Aviator (2004)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 695 woorden
  • 26 mei 2006
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 7
10 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Colofon: - Titel: The aviator - Regisseur: Martin Scorsese - Belangrijke acteurs: - Leonardo DiCaprio - Cate Blanchette (Zij won de prijs voor beste vrouwelijke rol) - Kate Beckinsale - Jude Law - Componist: Howard Shore - Genre: Drama, romantiek - Duur: 170 minuten - Het verhaal van Howard Hughes is waargebeurd. Korte inhoud Howard Hughes was rijk van thuis uit. In het begin was hij een filmproducent. Hij produceerde o.a. Scarfase. Ook als regisseur was hij actief. Zijn film, die hij maakte: Hell’s Angels, ging over twee piloten in de tweede wereldoorlog. Omdat hij zijn film helemaal perfect wilde hebben, hebben de opnames meer dan 2 jaar geduurd. Dit komt ook omdat de geluidsfilm net werd uitgevonden toen zijn film uitkwam. Hughes heeft hem dan, tot grote spijt van zijn manager, helemaal opnieuw gemonteerd. Dit heeft hem veel geld gekost, maar dat werd daarna terugverdiend. Hell’s Angels was een kasstuk en Holly wood lag aan de voeten van Hughes. Door zijn film, ‘Hell’s Angels’, kwam hij in contact met vliegtuigen. Dit werd dan ook direct zijn passie. Omstreeks dezelfde tijd had hij een liefdesaffaire met Katharine Hepburn, een hollywood legende. Howard start een vliegtuigbedrijf. Hij runt de zaak goed en ontwerpt tegelijkertijd nieuwe vliegtuigen. Maar Howard heeft ook zijn zwakke kanten. Psychisch is hij niet bepaald aan de sterke kant en hij ook nog een smetfobie. Die fobie is er al van zijn kindertijd ingestoken door zijn mama en het is alsmaar erger geworden. De zaken gaan slechter en zijn geliefde is ook weggelopen. Hij zoekt een nieuwe en hij vindt er een, nog een filmdiva, Ava Gardner. Zijn smetvrees wordt erger en erger. Op een gegeven ogenblik sluit hij zichzelf op in zijn eigen bioscoopzaal. Dan wordt hij voor de rechter gedaagd omdat hij de beloofde vliegtuigen niet aan de staat heeft geleverd. Het ziet ernaar uit dat hij zijn bedrijf aan zijn concurrent, Juan Trippe, zal moeten verkopen. Gelukkig zijn zijn zwakke kanten maar tijdelijk. Hughes slaagt er uiteindelijk in om de rechter voor zich te winnen en zijn bedrijf is gered. Daarna heeft hij weer een aanval en zijn makkers moeten hem voor de menigte verbergen. Belangrijkste karakters. Howard Hughes: Om deze persoon draait heel het verhaal. Zijn moeder heeft hem veel gewaarschuwd voor besmettingen. Daarom heeft hij in zijn latere een smetvrees ontwikkeld. Vooral op het einde heeft hij daar last van. Maar ondanks zijn fobie heeft hij toch veel van zijn leven gebracht. Hij was o.a. miljonair, producent, regisseur, vliegtuigbouwer en ontwerpen en hij bezat een vliegtuigmaatschappij.
Katharine Hepburn Dit was Howard’s eerste geliefde. Hij heeft met haar veel tijd doorgebracht. Het klikte tussen hen direct omdat zij allebei beroemd waren. Cate leerde Hughes hoe omgaan met de pers en met het volk. Hughes leerde haar dan weer vliegen. Dat hebben zij dan ook samen veel gedaan. Deze vrouw kreeg ook de prijs voor beste vrouwelijke rol. Ava Gardner Gardner was een sensuele fimdiva. Met haar had Howard zijn tweede en laatste ‘serieuze’ liefdesaffaire. Ava hield veel van haar miljonair, maar ze zei dikwijls dat hij haar niet kon kopen. Hughes kocht namelijk veel juwelen voor haar. Vooral op het einde van zijn leven heeft hij veel aan haar gehad. Op die momenten was zijn fobie immers het ergst. Eigen mening over het verhaal. Ik vind The Aviator een zeer goede film omdat de aandacht voor details onberispelijk is. Als hij vliegtuigen ontwerpt en bouwt laat men alle details zien. Ook toen hij het snelste vliegtuig wilde maken, streelde hij met zijn hand over het vliegtuig en liet het herbouwen omdat de klinknagels er te ver uit staken. Volgens mij is het ook een goede film omdat er niet alleen actie in voorkomt, maar ook filosofie, romantiek en een beetje drama. Het beetje actie dat er in voorkomt omvat onder andere een vliegtuigcrash in Beverly Hills. Hughes test een zelf gebouwd vliegtuig en stort daarna neer in een woonwijk. Dit is zeer mooi gefilmd en is zeer adembenemend. Leonardo DiCaprio heeft de rol van Howard Hughes zeer goed gespeeld. Zijn gloriedagen en zowel zijn dagen, waarin hij last heeft van zijn fobie, worden voortreffelijk geacteerd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Aviator (2004)"