Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Wonen in een dorp of in een stad?

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 596 woorden
  • 15 juni 2005
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
32 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het is fijner om in een dorp te wonen dan om in een stad te wonen. Het is fijner om in een dorp te wonen dan om in de stad te wonen. Er is heus wel genoeg te doen, niet zoals veel mensen denken: er is geen disco, of geen restaurant ofzo. En als je naar de bioscoop wil kan je altijd nog met de bus of op de fiets naar de stad. Kijk maar naar Bergschenhoek, er is een disco, er zijn genoeg sporten die je kan beoefenen (zoals honkbal, basketbal, badminton, judo, tai-boxen enz.). Er is een zwembad, een skatebaan en ook wel wat pleintjes waar je lekker kan voetballen. Het is er ook veel minder druk dan in de stad, er komen geen of weinig toeristen, er komen geen mensen uit andere dorpen om te gaan winkelen ofzo, alleen ’s zomers komen er wat mensen voor het zwembad maar daar heb je ook niet veel last van. Er wordt vaak gezegd dat er veel minder voorzieningen zijn in een dorp maar uit onderzoek van het CBS ( Centraal Bureau van de Statistiek ) dat minder dan 15% niet voldoet aan de gemiddelde voorzieningen, daarmee word bedoelt: supermarkt, café, sportgelegenheid enz. Dus dat slaat eigenlijk ook nergens op. Het is vaak ook schoner want de mensen letten er dan meer op, en er zijn geen mensen van
buitenaf die zomaar troep op straat gooien. En er rijden minder auto’s dus er is sowieso een schonere lucht dan in de stad. En als er minder afval en troep is dan is de sfeer vaak ook beter. Er is vaak ook minder criminaliteit, bijvoorbeeld graffiti het kan best mooi zijn maar in de stad zie je ook vaak heel onbeschofte teksten overal op de muur geklad. In de stad worden ook steeds vaker mensen neergeschoten en in een dorp gebeurd dat zelden. Je hebt ook veel minder kans om berooft te worden of om in elkaar geslagen te worden. In een dorp is het rustiger dus daar heeft de politie meer overzicht op wat er allemaal gebeurt. Er is ook duidelijk een betere sfeer in een dorp, in de stad bijvoorbeeld heeft iedereen het druk en haast iedereen zich altijd zo, in een dorp daarentegen is het veel “relaxter”. In een dorp kan je ook gerust ’s avonds een wandelingetje maken zonder dat je gelijk in elkaar wordt geslagen of berooft wordt. En de huizen in de stad zijn ook stukken duurder dan in een dorp. Als je in de stad in het centrum een appartement koopt kan je voor hetzelfde geld een mooi, groot vrijstaand huis kopen in een dorp. In de stad woon je allemaal ook zo dicht op elkaar, en in een dorp heb je weer wat meer ruimte. Je hebt dus ook bijna geen last van het drukke verkeer, omdat er in een dorp minder mensen wonen zijn er ook minder auto’s en dus ook minder file’s. Mensen zeggen ook vaak dat het er te saai is voor andere jongeren, daar klopt ook niks van want zoals ik al eerder zei dat er in Bergschenhoek bijvoorbeeld ook een disco is en een zwembad en genoeg sportgelegenheden. Dus eigenlijk slaat het nergens op dat je niet naar een dorp zou willen verhuizen, er is minder criminaliteit, beter milieu, genoeg voorziening (anders is er altijd nog de bus of de fiets), het is er goedkoper, en een stuk rustiger en een stuk betere sfeer. Dus waarom zou je niet in een dorp willen wonen, het ziet er toch veel beter uit dan een stad.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.