Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Griep

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 284 woorden
  • 7 februari 2005
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
34 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
WAT IS GRIEP? Griep is een infectie dat ontstaat door het influenza virus. Griep wordt erg onderschat. De ene keer heb je er veel last van en de andere keer niet. Ieder jaar krijgen 5% tot 10% van de Nederlanders griep. Meestal begint het met dat je moe bent, een loopneus en/of een verkoudheid. Later kan er ook nog eens koorts bij komen. Als je griep heb, steek je gauw iemand anders aan, dus voor anderen is het wel zo prettig als je voorzichtig bent en gewoon thuis rust. KRIJG JE GRIEP DOOR KOU EN TOCHT? Nee, sterker nog; als het vriest worden bacteriën gedood. In de winter zitten mensen meer binnen en kruipen ze meer naar elkaar toe dus steek je elkaar sneller aan. Je kan je wel een winterdip krijgen. Melotanine is een stof in je lichaam die er voor zorgt dat je lichaam denkt dat het overdag is. De enige manier om melatonine te krijgen is via zonlicht. En als je veel binnen zit, krijg je weinig zonlicht. En doordat je weinig zonlicht dan krijgt denkt je lichaam dat het overdag nacht en ‘s nachts ben je meer moe.
HOE KAN IK GRIEP VOORKOMEN? De enige manier om het te voorkomen is een griepprik nemen. Die kan je krijgen rond oktober/november. Maar ook door genoeg beweging, groente, fruit en andere vitaminen kan je de gevolgen van het influenzavirus beperken. WIST JE DAT... - een toetsenbord nog meer bacteriën bevat dan een wc-bril? - 2 keer per week douchen perfect is? - als je genoeg frisse lucht krijgt, je beter voelt? - dat iets (lekkers) eten je opknapt? - kleine kinderen soms van griep bronchitis, maagdarmklachten, middenoorontstekingen en koortsstuipen kunnen krijgen?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.