Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Taxi (1998)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 265 woorden
  • 13 november 2004
  • 100 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
100 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting De film start op de laatste dag van Daniel als pizzabezorger. Zijn droom om taxichauffeur te worden is namelijk uitgekomen. Als pizzabezorger was Daniel altijd de snelste en meeste geliefde, en er wordt dan ook een groot afscheidsfeest georganiseerd. Eindelijk kan hij zijn opgevoerde Peugeot 406, die al tijden klaar stond voor dit moment, in gebruik nemen. Daniel is een echte snelheidsduivel, en rijdt dan ook met grote snelheden door Marseille om zijn klanten op plaats van bestemming te brengen. Op een gegeven moment krijgt Daniel per toeval de sullige Émilien in zijn taxi. Émilien blijkt een politieagent te zijn en nadat hij de rijstijl van Daniel aan den lijve heeft ondervonden aarzelt hij niet en rekent Daniel snel in. Émilien is net op een grote zaak gezet, maar boekt maar geen vooruitgang. Een Duitse bankroversbende is namelijk actief in Marseille. Iedere keer weet de bende te ontsnappen, in een rode Mercedes. Voor de chef van Émilien is dit een erezaak geworden, een wedstrijd tegen de Duitsers. Hij zet dus behoorlijk wat druk op de jonge agent. Als blijkt dat Daniel erg veel afweet van auto's, sluit Émilien een deal: Daniel helpt bij het onderzoek en dan gaat hij vrijuit. Daniel stemt met tegenzin in, aangezien hij de politie niet uit kan staan. Kunnen de sullige Émilien en de snelle Daniel de duitsers te slim af zijn? Genre: Actie, Komedie
Speelduur: ca. 86 minuten

Acteurs: Sami Nacéri - Daniel Morales
Frédéric Diefenthal - Émilien Coutant-Kerbalec
Marion Cotillard - Lilly Bertineau
Emma Sjöberg - Petra
Bernard Farcy - Commissaire Gibert
en vele anderen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Taxi (1998)"